Solan, Ludvig og Gurin med reverompa

Norgespremiere: 07.08.1998
TEGNEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Etter 100 dager har 600 000 små og store sett denne herlige familiefilmen om Solan, Ludvig og Gurin med reverompa.

Vi møter privatdetektiv Solan Gundersen og hans trofaste følgesvenn Ludvig, Enkefru Stengenføhn-Gnad, Rudolf Blodstrupmoen, Reodor Felgen og mange flere.

Fjøsnissen Gurin er en snill liten fyr, men som ikke kan la være å fare med revstreker. Inntil han en morgen våkner med revhale. Han gjør alt han kan for å bli kvitt halen, men til ingen nytte. På Oslos beste vestkant har det lenge blitt konkurrert om å ha den flotteste revestolen, så når enkefru Stengenføhn-Gnad får høre om Gurin med revehalen, ser sitt snitt i å vinne konkurransen. Hun forsøker å engasjere privatdetektiv Solan Gundersen, men han nekter. Han bestemmer seg i stedet for å prøve å advare Gurin, så nå er det klart for en ellevill jakt på bakken og i lufta...

I sin prisbelønte barnebok som filmen bygger på forteller Kjell Aukrust historien om fjøsninssen Gurin som ikke kan la være å fare med revestreker og som til slutt våkner opp med revehale som straff. Nå får Gurin selv oppleve hvordan det er å bli ledd av. Men enda farligere er det for ham er at det ryktes helt til Oslos beste vestkant hvor fin revehalen er. Der konkurrerer enkefruene om å ha den fineste revestolen.. Heldigvis for Gurin kommer Solan og Ludvig til hjelp, godt hjulpet av Reodor Felgens fantastiske oppfinnertalent.

SOLAN, LUDVIG OG GURIN MED REVEROMPA blir ekte familieunderholdning i tråd med FLÅKLYPA GRAND PRIX. Til like stor glede for små og store.

Fakta

Norgespremiere
07.08.1998
Originaltittel
Solan, Ludvig og Gurin med reverompa
Sjanger
TEGNEFILM
Skuespillere
Pia Borgli
Frank Robert
Wenche Foss
Bjørn Jenseg
Helge Reiss
Grethe Kausland
Anders Hatlo
Toralv Maurstad
Regi
John M. Jacobsen og Nille Tystad
Manus
Kjell Aukrust
Vibeke Idsøe
Produsent
John M. Jacobsen
Foto
Yngve Hareide
Benjamin Sjur Blom
Musikk
Kjetil Bjerkestrand
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1t.16m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
Filmkameratene
Distribusjon
SF Norge

Få med deg disse filmene