Switch

Norgespremiere: 26.10.2007
7 år
1 t. 29 min.
Action / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra Oslo, asfalt og skateboard til en helt annen virkelighet. I Voss er det én ting som gjelder - snowboard.

Mikkel er 17 år og og den nye gutten i klassen. Han kommer fra Oslo og har skateboardet under armen. Men i Voss er det snowboard som gjelder.
Snowboard - og å holde seg inne med de riktige folka.
Moren til Mikkel får jobb i Voss, og Mikkel må flytte. Men Voss blir ikke som forventet. Mannen de leier hos er en gal, gammel hippie og den nye leiligheten er ikke akkurat moderne. Første skoledag blir også en skuffelse.
Men det er én positiv overraskelse - Nina. Verdens søteste jente.
Hun er sammen med den regjerende snowboardmesteren og skolens tyrann. Han heter Gaute, og han gjør alt han kan for å gjøre
livet surt for Mikkel.

Ingen vil prate med Mikkel. Ingen er hyggelige. Og gjengen til Gaute blir ikke noe bedre. Det er tøft å være ny - særlig når han er forelsket i en jente han ikke kan få.

For Mikkel blir det nå én ting som gjelder. For å bli godtatt må han opp i de snøfylte fjellene og øve. Han vil bli best på snowboard og bestemmer seg for å vinne den store Big Jump- konkurransen i Hemsedal!
Så viser det seg at Tommen, den antatt gale hippien, er en gammel snowboardmester. Men Tommen bryr seg ikke om konkurranser og han bryr seg ikke om status. For han handler snowboard om balanse, om selvrespekt, og om frihet. Mikkel må derfor overbevise Tommen til lære seg opp.

Hele Mikkels eksistens dreier seg nå om den halsbrekkende konkurransen.
I tillegg fortsetter Gaute å true han, mens Nina ignorerer han. Og Tommen, hans eneste venn, vender ham ryggen. Alt står og faller på et Big Jump i Hemsedal. Det er Mikkel mot resten. Vil han takle presset?

Ida Elise Broch spiller den kvinnelige rollen som Nina, kjæresten til Gaute og jenta som Mikkel forelsker seg i. Ida Elise får en drømmestart på sin filmkarriere med "Switch" og blir allerede å se på kino igjen i februar, da som Kathrine i filmatiseringen av Tore Renbergs boksuksess "Mannen som elsket Yngve". Tidligere har Ida Elise vært engasjert i både revy og teater.

Sebastian Stigar spiller Mikkel som kommer flyttende fra Oslo til Voss. Sebastian har tidligere gjort litt revy og teater på skolen og er ellers en veldig aktiv fyr. På vinteren står han på snowboard og på sommeren er det seiling som gjelder. "Switch" er hans spillefilmdebut.

Espen Klouman Høiner spiller Gaute, leder for gjengen og den beste på snowboard. Og ikke nok med det, han er sammen med Nina som Mikkel forelsker seg i.
Espen debuterte i ungdomsfilmen "Bare Bea" i 2004 og var sist å se i kritikersuksessen "Reprise" som gikk på kino i fjor høst.
Espen er i dag elev ved Statens Teaterhøyskole.

Ole Martin Hafsmo er filmens regissør og debuterer her med sin første langfilm. Men tidligere kjenner mange han fra NRK-produksjoner som "Typisk norsk" og "Ut i vår hage".
Han har sin regiutdannelse fra Filmskolen på Lillehammer.

Peter Stormare er en av verdens mest ettertraktede skuespillere og har jobbet i mange år i Hollywood. Mange kjenner han nok fra suksesser som "Prison Break" på TV, eller filmer som "Minority Report", "Armageddon", "Fargo" og "Constantine". Peter er også å se i norske "Tatt av kvinnen" som hadde kinopremiere i september 2007.

Jørgen Storm Rosenberg er allerede rukket å bli en etablert og erfaren produsent etter at han var ferdig på Filmskolen på Lillehammer i 2002. Han står blant annet bak storsuksessen "Uno", samt kritikersuksessen og prisvinner fra Cannes "Den brysomme mannen".

Fakta

Norgespremiere
26.10.2007
Originaltittel
Switch
Sjanger
Action
Drama
Skuespillere
Sebastian Stigar
Ida Elise Broch
Espen Klouman Høiner
Peter Stormare
Hilde Lyrån med flere
Regi
Ole Martin Hafsmo
Manus
Peder Fuglerud
Produsent
Jørgen Storm Rosenberg
Foto
Daniel Voldheim
Musikk
Herman Christoffersen
Bjørnar Johnsen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Rubicon Film
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
En slagscene gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene