Istid

Norgespremiere: 22.03.2002
7 år
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

ISTID er en digitalisert animasjonsfilm som har alt; action, humor, eventyr og varme!
Den Oscar-vinnende regissøren Chris Wedge (Oscar for kortfilmen "Bunny"), ledende animatører fra Blue Sky Studios og Twentieth Century Fox Animation Studios har gått sammen for å gi deg denne fabelaktige historien om tre helter i sne; en ullen mammut, et innpåslitent og lespende dovendyr og en slesk sabeltanntiger. Sammen begir de tre seg ut på eventyr for gjenforene et menneskebarn med sin familie. Og hvilket eventyr!

For 20.000 år siden var jorden et spennende og morsomt sted, men alikevel fylt av farer. Ikke minst når dyrene måtte flykte sørover for å komme seg unna snøen og kulda.

Vi befinner oss i istiden - en verden fylt av iskalde opplevelser - hvor våre tre sjarmerende venner; den humørsyke mammuten Manfred (Otto Jespersen /Ray Romano) som skjuler et hjerte av gull bak den tøffe fasaden, det lespende og ikke fullt så intelligente dovendyret Sid (Dagfinn Lyngbø / John Leguizamo) og den lumske og sleske sabeltanntigeren Diego (Sven Nordin/Denis Leary), setter ut på sitt livs reise.

Når istiden kommer er det ikke alle dyrene som setter kursen som varmere strøk. Blant disse finner vi Manfred, en sta og egen mammut som gjør ting på sin egen måte. Og for ikke å glemme Sid, et veldig bedagelig og klumsete dovendyr. Sid snakker mye - veldig mye - om alt og ingenting. Etter å ha ødelagt lunsjen til noen gretne, sultne neshorn bestemmer han seg for at Manfred er den som kan beskytte han fra lignende farer. Men han har ikke spurt Manfred ennå. Neida, det er ikke så viktig for Sid. Han bare slår følge han - for selskap setter vi vel alle pris på?

Manfred vil slettes ikke ha følge av Sid og gjør ALT han kan for å slippe unna plageånden. Oh om ikke det var nok, har de plutseig fått selskap av sabeltanntigeren Diego, en slu kar som egentlig er ute etter å ta Manfred og Sid, men som ombestemmer seg når han lærer de finurlige duoen bedre å kjenne.

Når de tre finner menneskebabyen Roshan helt alene, innser de at de må hjelpe den lille tilbake til "flokken" sin. Dermed er det duket for deres livs kaldeste eventyr!

ICE AGE vil bli lansert i original og dubbet versjon!

Norske stemmer ved bl.a. OTTO JESPERSEN, DAGFINN LYNGBØ, SVEN NORDIN, CHRISTIAN SKOLMEN, OVE CHRISTIAN OWE og HÅVARD BAKKE.

OTTO JESPERSEN (Manfred) debuterte på TV-skjermen i 1991 som utegående reporter i Anne Grosvolds "Er det sant, er det fælt". I 1993/94 var Jespersen fast limousinsjåfør for gjestene i Ivar Dyrhaugs fredagsprogram "Rett hjem" og under OL på Lillehammer i 1994 gikk han OL-kjendisene nærmere i sømmene om Halvard Flatlands reporter i "Vindu mot Lillehammer" på NRK. Høsten 1994 fikk Otto sitt eget TV-show, "O.J - Ute på prøve". Serien ble en enorm suksess med nærmere en million seere. I 1996 startet Otto et samarbeid med NRK-veteran Trond Kirkvaag og resultatet ble TV-programmet "Trotto Libre". Her kunne vi more oss over Otto som bl.a. erke-trønder (kompisen til "Skremmeren"), som ambulansjesjåføren Frank og som arbeidsløse Birger. I 1999 var Otto tilbake ned "O.J - En utstrakt hånd. Etnisk moro fra Oslo 3". Også dene gangen ble Ottos show sendt som NRKs bidrag til Montreux (i 2000), der det fikk hederlig omtale. Fra 31. januar 2002 er Otto tilbake på TV-skjermen som fast paneldeltaker i "Torsdagsklubben" på TV2 sammen Silje Stang og Thomas Giertsen.

DAGFINN LYNGBØ (Sid) Den 28 år gamle stand-up komikeren fra Askøy utenfor Bergen har skaffet seg glimrende kritikker land og strand rundt, og anses som en av Norges fremst i sitt yrke. Hans kanskje mest kjent sceneverk er "Dagfinn Lyngbø Live" hvor publium fikk smak av en mer moden komiker. Showet ble en knallsuksess og etter 194 forestillinger og nærmere 60.000 besøkende ga Dagfinn seg. Showet ble etterfulgt av TV-serien "De nære ting" på NRK, hvor Lyngbø var programleder. Dagfinn Lyngbø ble i 2001 tildelt "Komikerprisen" for Beste stand-up artist.

SVEN NORDIN (Diego) startet sin karriere på teaterscenen til Oslo Nye Teater høsten 1981 hvor han debuterte med forestillingen "Vikinger" av John Borgen. Sven ble ansatt på Nationaltheatret I 1990. Hans første store TV-oppdrag var kriminalkomedien "Rød snø" med Kjersti Holmen og Thomas Von Brømssen i hovedrollene. Fra 1992 til 1997 spilte Sven rollen som Nils i TV2s enormt populære TV-serie "Mot i brøstet". Ellers er Sven kjent for slektskrøniken "Vestavind" på TV samt på filmlerretet mot Hege Schøyen i "Suffløsen" og ikke minst i Ingvar Ambjørnsens publikumssuksess "Elling". Sven spilte Kjell-Bjarne, bestekameraten til Elling, glimrende tolket av Per Christian Ellefsen. Skuespillerne og regissør Petter Næss kan for tiden glede seg over en prestisjetung Oscar-nominasjon.

FAKTA OM ISTID-DYR:

Dyrene i ISTID er fra den spennende istidfaunaen i Amerika. Rekonstruksjonene er basert på skjeletter funnet i asfaltdammene ved Rancho LaBrea i Los Angeles.

ULLHÅRET MAMMUT (Mammuthus primigenius)
Mammuter fantes over hele den nordiske halvkule under siste istid, også i Norge. De liknet mest på pelskledde indiske elefanter, men hadde mye større støttenner som de brukte som snøskuffer. Både i Sibir og Alaska er det funnet deler av frosne mammut-kadavre.

SABELTANNTIGER (Smilodon fatalis)
Sabeltanntigre fantes i Amerika og Asia. De brukte de store hjørnetennene til å drepe tykkhudede, langsomme planteetere. Alle sabeltannkatter hadde korte bakbein og løp ikke så raskt som andre kattedyr. Da maten deres forsvant, døde de også ut.

KJEMPEDOVENDYR (Paramylodon harlani)
Dovendyrene er egentlig fra Sør-Amerika, og i forhold til andre pattedyr er alle dovendyr svært langsomme og dumme. Under istiden fantes det kjempedovendyr også i Nord-Amerika. De var planteetere som brukte de store klørne sine til å bøye ned grener, og å forsvare seg mot sabeltanntigre og andre rovdyr.

MENNESKE (Homo Sapiens)
Den lille søte babyen i filmen er en av de første indianerne. Etterkommerne dens utryddet direkte eller indirekte alle de dyrene beskrevet ovenfor - samt en rekke andre dyr. Menneskene kom til Amerika over Beringstredet fra Asia.

Gå ikke glipp av trailerne og sjekk ut den norske hjemmesiden med interaktiv moro for store og små.

Fakta

Norgespremiere
22.03.2002
Originaltittel
Ice Age
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Denis Leary
Ray Romano
John Leguizamo
Jack Black
Jane Krakowski
Goran Visnjic
Kristen Johnston
Regi
Chris Wedge
Manus
Michael Berg
Peter Akckerman
Steve Young
Andrew
Produsent
Lori Forte
Foto
John Carnochan
Musikk
David Newman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
Fox Animation Studios
Blue Sky Studios
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
7 år

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene