Istid 2 (norsk versjon)

Norgespremiere: 07.04.2006
7 år
1 t. 30 min.
Animasjon / Komedie / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I Istid 2 er våre godt frosne helter tilbake - Manny, den loete mammuten, dovendyret Sid, sabeltanntigeren Diego og den uheldige, forhistoriske ekornrotta kjent under navnet Scrat.
Våre venner holder fremdeles sammen og nyter fordelene som avdekkes etter hvert som isen smelter. De morer seg i en primitiv versjon av en vannpark - fylt av vannsklier, bølgebasseng og solbadende dyr - og Manny ser sammensveisede familier overalt rundt seg og føler at han nå selv er klar til å stifte familie. Men ingen har sett en annen mammut på aldri så lenge, og Manny frykter at han kan være den siste eksisterende mammuten.

Den antagelsen blir borte når han treffer Ellie. Den gode nyheten er at Manny har funnet den siste gjenlevende kvinnelige mammut. Den dårlige nyheten er at hun har en del synspunkter på sin egen fremtoning som gir Manny noen høyst uvanlige utfordringer. Det er jammen bra han har Sid og Diego til å hjelpe seg underveis mens han forsøker å innynde seg hos Ellie.

Og som om ikke det å vinne Ellies hjerte er vanskelig nok, viser det seg at Ellie også har litt ekstra bagasje i form av to pungrotter, Crash og Eddie, to fryktløse skøyere (forestill deg Jackass ganger to). De er to eplekjekke, høylytte bråkmakere, men de redder seg i land ved at de er fryktelig glade i Ellie og gjør alt de kan for å beskytte henne.

Etter hvert som smeltingen tar til i styrke, oppdager heltene våre snart at det varme klimaet har én betydelig ulempe: Vannet vil stige! En demning av is som stadig blir tynnere er alt som står mellom verden slik de kjenner den og et enormt akvarium i naturlig størrelse. Våre helter er desperate etter å unnslippe flommen, som blir fremskyndet av de utspekulerte sjøuhyrene som står klare til å dominere en verden under vann.

Når det gjelder Sid og Diego, har Diego en hemmelighet han ikke har røpet for noen av vennene sine - han lider av vannskrekk. Og i en verden som er i ferd med å havne under vann, kan dette bli problematisk.

Alt Sid ønsker er litt respekt. Han vil bevise at han er verdig sine kameraters aktelse, og på veien får han noen nye venner som tilber ham på det mest ekstreme.

Sist, men ikke minst, har vi de stadig pågående eventyrene til vår gode venn Scrat. Vi kan vente oss masse moro fra det uhellssvangre lille krypet. Vær oppmerksom på at Scrat vil ha en enda større - tør vi si mer heltemodig - rolle denne gangen.

Istid 2 er stappfull av vitser, spektakulære actionsekvenser, romantikk og urokkelig vennskap som vil smelte hjerter i alle aldre.

MANNY(Otto Jespersen), den hårete mammuten, er nå klar for å stifte familie. Men han frykter at han er den siste gjenlevende mammut, inntil han møter Ellie. Den gode nyheten er at han har funnet den siste gjenlevende mammuten, den dårlige at hun tror hun er en pungrotte.
OTTO JESPERSEN er Norges sannsynligvis frekkeste komiker. Med det ukentlige TV-programmet Rikets røst på TV2 retter han sitt satiriske blikk mot nyhetsbildet. Han debuterte på fjernsyn i 1991, og i 1994 fikk han sitt første egne TV-show, O.J. - ute på prøve. Blant hans mest kjente show for øvrig er Trotto Libre og han var i flere år medlem av Torsdagsklubben. Han spilte Manfred også i den første Istid-filmen.


Dovendyret SID (Dagfinn Lyngbø) ønsker bare sine venners respekt, men er helt ute av stand til å skaffe seg det. Imidlertid får han underveis noen nye venner som tilber ham på det mest ekstreme vis.

DAGFINN LYNGBØ fra Askøy utenfor Bergen er blant Norges aller fremste standupkomikere, og har vunnet den gjeve Komiprisen i 2002, 2003 og 2005. Han lånte også stemme til Sid i den første Istid-filmen. For tiden turnerer han med Ka e vitsen?. Han har spilt i TV-serier som Lyckliga gatan og Sushi og hatt sitt eget TV-program God kveld, Dagfinn.


DIEGO (Sven Nordin), sabeltanntigeren, bærer på en stor hemmelighet. Han har vannskrekk. Og med det stigende vannet er ikke det en heldig situasjon for den tøffe tigeren.

SVEN NORDIN er blant Norges dyktigste og mest profilerte skuespillere. Han er spesielt godt kjent for rollen som Kjell Bjarne i de tre Elling-filmene, og er også kjent fra blant annet Jeg er Dina, Suffløsen, Evas øye, Pakten og flere TV-serier, blant dem Mot i brøstet, Hos Martin, Deadline Torp, Ved kongens bord og den legendariske påskekrimmen Rød snø. I begge Istid-filmene har han stemmen til Diego.

ELLIE (Linn Skåber) er en kvinnelig mammut som tror hun er en pungrotte og er svært komfortabel med det. Hun mistet familien sin da hun var liten og ble adoptert og oppdratt i en pungrotte-familie. Alt hun kjenner er deres kultur og livsstil. Ingen har noen gang fortalt henne at hun ikke er en pungrotte, og fordi hun aldri har sett en mammut før hun møter Manny, har det aldri slått henne at hun selv kan være en mammut. Hun er glad i lek og moro, og hennes løsslupne karakter setter stadig Mannys strenge ordenssans og mammutkotyme på prøve. Ellie har også med seg to brødre, Crash og Eddie, som man trygt kan si er en belastning for omgivelsene.

LINN SKÅBER er kjent fra blant annet TV-seriene Lyckliga gatan, Sejer, Nissene på låven og Brødrene Dal og mysteriet med Karl XIIs gamasjer. Hun har også spilt i flere filmer, blant annet 1732 Høtten, Vinterkyss, Get Ready To Be Boyzvoiced, Tommys inferno og Gymnaslærer Pedersen.

SCRAT er tilbake, fremdeles på jakt etter nøtta som hele tiden slipper unna, men denne gangen i et kaos av vann og gjørme. I dette eventyret vil han derimot spille en større og mer heltemodig rolle.


Tenk Jackass ganger to når du tenker på pungrotten CRASH (Espen Sandvik). For ham finnes det ikke et tre han ikke kan slynges fra, ikke et dyr som er for tøft til å plage vettet av, og ingen kokende tjæredam som er for varm eller for stor til å hoppe over. Han er en eplekjekk og høylytt bråkmaker, som redder seg i land ved å være fryktelig glad i Ellie, og han gjør alt for å beskytte henne. Det unnskylder langt på vei hans ekstremt bøllete oppførsel, og Crash er definitivt mer aggressiv enn broren Eddie.

EDDIE (Jan Gunnar Røise) følger i brorens fotspor gjennom alt kaos og alle ablegøyer. Også han er ekstremt beskyttende overfor søsteren Ellie. Eddie er den følsomme av de to oppussumbrødrene.

KJAPPE TONY (Jan Erik Larsen) er et frynsete beltedyr, stor i kjeften og med frynsete moral. Han forteller alle om verdens undergang mens han forsøker å selge dem ubrukelig overlevelsesutstyr. Men til hans store overraskelse blir spådommene til virkelighet, og motvillig må han gi Manfred nyttig informasjon om den forestående flodbølgen.

Fakta

Norgespremiere
07.04.2006
Originaltittel
Ice Age 2
Sjanger
Animasjon
Komedie
Familiefilm
Skuespillere
Norske stemmer: Dagfinn Lyngbø
Otto Jespersen
Sven Nordin
Linn Skåber
Jan Erik Larssen
Jan Gunnar Røise og Espen Sandvik
Regi
Carlos Saldanha
Manus
Jon Vitti
Produsent
Lori Forte
Bob Gordon
Chris Wedge
Christopher Meledandri
Foto
Craig Anthony Grasso
Musikk
John Powell
Will Edwards
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Blue Sky Studios
Fox Animation Studios
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
7 år
Egnethet
familie
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen skildrer vennskapet mellom en mammut, en sabeltanntiger og et dovendyr. Dramatiske scener der dyrene kjemper for livet gjør at filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene