Robin Hood

Norgespremiere: 12.05.2010
11 år
2 t. 21 min.
Action / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Historien du aldri før har blitt fortalt om legenden Robin Hood

Oscar vinner Russel Crowe gjenforenes med Gladiator regissør Ridley Scott i det storslåtte action eventyret om Robin Hood. Med på laget har de Oscar-vinnerne produsent Brian Grazer (Et vakkert sinn, American Gangster) og manusforfatter BRIAN HELGELAND (L.A. Confidential, Green Zone). Robin Hoods bedrifter er vidgjetne. Historien om denne legendariske skikkelsen er blitt gjenfortalt fra generasjon til generasjon av de mange som deler hans umettelige behov for action (eventyr) og utpregede rettferdighetssans.
I en liten landsby i 1200-tallets England er korrupsjon utbredt og innbyggerne lider. Robin Hood og hans menn utfordrer kronen (styresmaktene) og maner til opprør for å endre maktbalansen mellom kongen og hans undersåtter. Uansett fredløs eller helt, denne mann fra enkle kår skal til evig tid bli symbolet på frihet for sitt folk.

Når Robin Hood tjenestegjør i Kong Richard I's hær under krigen mot franskmennene, er det den sterke selvoppholdelsesdriften som driver bueskyttereksperten fremover. Da Kong Richard dør drar Robin til Nottingham, en by som er hardt rammet av den tyranniske sheriffens korrupsjon og tøffe skattepolitikk. Her treffer han den livlige enken, Lady Marion (Cate Blanchett, Oscar vinner for ?The Aviator?, ?Elisabeth?), som er skeptisk både til identiteten og motivene til denne korsfareren fra skogen. I håp om å vinne Lady Marions hjerte og redde landsbyen samler Robin en tvilsom gjeng hvis ferdigheter i strid bare kan matches av deres umettelige appetitt på livet.

Med et land svekket etter tiår med krig og den nye kongens ineffektive styre, er faren for interne opprør og trusler utenfra overhengende. Dermed setter Robin og hans allierte inn alle krefter for å beskytte sitt land mot blodig borgerkrig og for nok en gang å kunne tilbakeføre æren til kongeriket England.

Fakta

Norgespremiere
12.05.2010
Originaltittel
Robin Hood
Sjanger
Action
Drama
Skuespillere
Cate Blanchett
Russell Crowe
Mark Strong
Kevin Durand
Scott Grimes
Bronson Webb
Alan Doyle
Regi
Ridley Scott
Manus
Ethan Reiff
Cyrus Voris
Produsent
Brian Grazer
Charles J.D. Schlissel
Foto
John Mathieson
Musikk
Marc Streitenfeld
Nasjonalitet
USA
Storbritannia
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 21 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Universal
Imagine Entertainment
Relativity Media
Brian Grazer
Scott Free Prods.
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Mange voldsomme kampscener gjør at filmen får 11-årsgrense. Enkelte til dels nærgående voldsskildringer gjør at den frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene