Star Trek

Norgespremiere: 08.05.2009
11 år
2 t. 5 min.
Action / Drama / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Star Trek" er en utrolig historie om et ungt mannskap som drar ut på jomfruturen med det mest avanserte romskipet som noensinne er laget: U.S.S. Enterprise.

"Star Trek" er en utrolig historie om et ungt mannskap som drar ut på jomfruturen med det mest avanserte romskipet som noensinne er laget: U.S.S. Enterprise. På en reise fylt av spenning, glede og kosmiske farer må de nye rekruttene finne en måte å stoppe en ondskap som truer hele menneskeheten.

Galaksens skjebne ligger i hendene på to bitre rivaler. Den ene er James Kirk (Chris Pine), en blakk spenningssøkende bondegutt fra Iowa. Den andre, Spock (Zachary Quinto), vokste opp på planeten Vulcan og er et utskudd på grunn av sin halvt-menneskelige bakgrunn. Dette gjør han ømfintlig for de varierende følelsene som Vulcanerne har levd uten i så lang tid, men han er også en idérik og målbevisst student som ønsker å bli den første av sitt slag som blir akseptert på Starfleet Academy.


Kirk og Spock kunne ikke vært mer forskjellig. Den ene er drevet av lidenskap, den andre av streng logikk og de utvikler et konkurranseforhold som gjennomsyrer alt de foretar seg i kampen om å bli en av de få utvalgte som får gå ombård i det avanserte stjerneskipet USS Enterprise.


Mannskapet ledes av Captain Christopher Pike (Bruce Greenwood). Sammen med ham finner vi Sjefslege Leonard "Bones? McCoy (Karl Urban), mannen som siden skal bli maskinsjef; Montgomery "Scotty? Scott (Simon Pegg), Kommunikasjons offiser Uhura (Zoë Saldana), en erfaren styrmann Sulu (John Cho), og det 17 år gamle geniet Chekov (Anton Yelchin). Grusomme hendelser setter lojalitet, kameratskap og mannskapets gode humør på prøve fra første stund - og midt oppe i dette må Kirk og Spock danne et usannsynlig, men kraftig samarbeid som gir dem mulighet til å ta med mannskapet dit ingen har vært før.CHRIS PINE (Kirk) er en fremadstormende ung skuespiller i Hollywood. Han blir å se nest gang i pandemi-filmen "Carriers". Han spilte nylig i "Vin i vrangstrupen" og han har nettopp gjort ferdig "Small Town Saturday Night" av manusforfatter/regissør Ryan Craig.


Pine spilte også i ensemble filmen "Smokin' Aces" av Joe Carnahan. Her har han rollen som lederen for en gjeng brødre som alle er leiemordere ( Darwin Tremor). På teatret fikk Pine nylig strålende kritikker ved Geffen Playhouse for hans rolle i stykket "Fat Pig" av Neil LaBute.


Pine har sin eksamen fra University of California, Berkeley med en grad i engelsk og han har studert skuespill ved the American Conservatory Theater and University of Leeds in Storbritania. Han har spilt roller i blant annet følgende stykker: "Our Town", "American Buffalo", "No Exit", "Waiting for Godot" og "Orestes".


Pines foreldre er skuespillerne Gwynne Gilford og Robert Pine. Hans avdøde bestemor var Anne Gwynne, en filmskuespiller fra 30-40 tallet .ZACHARY QUINTO (Spock) spiller fortsatt rollen som Sylar i den NBC Emmy og Golden Globe-nominerte drama serien "Heroes". Han er seriens mystiske morder som jakter på mennesker med superegenskaper for å kunne utnytte deres genetiske egenskaper selv. Quinto, opprinnelig fra Pittsburg, har siden han var 11 år bygget seg en karriere via teateret med blant annet roller i "Side Man", "Gross Indecency" og "Oliver!", I tillegg; "The Intelligent Design of Jenny Chow", "Endgame", "Much Ado About Nothing", "The Bear", "Map of Doubt and Rescue", "Laying On of Hands", "Pro Bono Publico". "Lonesome Hollow", "Stone" og "Lonely Impulse of Delight".


Det var mens han gikk på ungdomsskolen at Quinto forstod at skuespill var noe mer enn en hobby og han fulgte sin drøm og startet på Carnegie Mellon University School of Drama. Han ble beæret med den prestisjefylte Gene Kelly Award for sin rolle som General Majoren i "The Pirates of Penzance".


Han har vært skuespiller i flerfoldige tv-serier siden 2000 og har hatt roller i blant annet: The Others", "CSI", "Touched by an Angel", "Charmed", "Six Feet Under", "Crossing Jordan" og "Dragnet". Nylig hadde han en tilbakevendende rolle i "24" og han var med i Tori Spellings sitcom, "So NoTORIous".ABOUT THE FILMMAKERSJ.J. ABRAMS (Regissør/Produsent) ble født i New York og vokste opp i Los Angeles. Abrams gikk på skole ved Sarah Lawrence College hvor han i sitt avgangsår var med og skrev et manus som siden ble kjøpt opp av Touchstone Pictures; "Taking Care of Business". I filmen spilte Charles Grodin og Jim Belushi og dette var den første filmen Abrams produserte. Han neste filmer var "Regarding Henry" med Harrison Ford, og "Forever Young" med Mel Gibson i hovedrollen. Siden samarbeidet han med produsent Jerry Bruckheimer og regissør Michael Bay på blockbusteren "Armageddon", sommeren 1998. I 2001 var han med å skrive manus til - og produsere filmen "Joy Ride" , og i 2006 fikk han sin debut som regissør med "Mission: Impossible III" med Tom Cruise i hovedrollen. I 2008 var han ansvarlig produsent for filmen "Cloverfield".


Abrams' Tv-karriere startet i 1998 med "Felicity". Serien gikk i fire sesonger og Abrams var en av bakmennene for serien og ansvarlig produsent. Hans produksjonsselskap Bad Robot har skapt "Alias", hvor Abrams var ansvarlig produsent, og også suksess serien "Lost? hvor han hadde samme roller. I 2005 fikk han to Emmy priser. Én for Outstanding Directing in a Drama Series for "Lost" piloten, I tillegg til Outstanding Drama Series for "Lost". I tillegg vant pilot manuset for "Lost" en Golden Globe for Outstanding Drama Series. I tillegg til manus og regi har han også laget tema-musikken til "Alias" og "Fringe" og han var med og lagde musikken til "Felicity".


Han jobber nå med serien "Fringe" sammen med Roberto Orci og Alex Kurtzman som ansvarlig produsent og en av opphavsmennene til serien. Den hadde premiere på FOX, høsten 2008.


Abrams og hans kone har tre unge barn.


Fakta

Norgespremiere
08.05.2009
Originaltittel
Star Trek
Sjanger
Action
Drama
Sci-Fi
Skuespillere
John Cho
Ben Cross
Bruce Greenwood
Simon Pegg
Chris Pine
Zachary Quinto
Winona Ryder
Zoë Saldana
Karl Urban
Anton Yelchin
Eric Bana
Leonard Nimoy
Regi
J.J. Abrams
Manus
Alex Kurtzman
Roberto Orci
Gene Roddenberry
Produsent
J.J. Abrams
Damon Lindelof
Foto
Robert Bruce McCleery
Dan Mindel
Musikk
Manon Dave
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 5 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Paramount Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder flere voldsomme kampscener. Da disse foregår innenfor et tydelig science-fiction univers, antas det at filmen ikke vil virke skremmende på barn og unge over 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene