Det gylne kompasset

Norgespremiere: 05.12.2007
11 år
1 t. 53 min.
Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Storslått filmatisering basert på den første boken i Philip Pullmans prisbelønte fantasy-trilogi, med Nicole Kidman, Daniel Craig og Dakota Blue Richards på rollelisten.
Hovedpersonen, 11-åriga Lyra, får et gyllent kompass av rektor på skolen hun bor på, det viser seg at kompasset er en magisk veiviser til sannheten.

Etter att Lyras onkel, Lord Asriel, forteller om et mystisk sted i nærheten av Nordpolen der det finnes en annen verden, begir Lyra seg ut på en spennende reise og dras in i et eventyr fylt av onde og gode hekser, panserbjørner, daimoner (et slags fabeldyr som gjenspeiler hver enkelt karakter sin sjel) og mystiske vitenskapsmenn. Lyra innser till slutt att utgangen på hennes eventyr innebærer mer enn både liv og død for henne selv.

I filmen møter vi nykommeren Dakaota Blue Richards og ikke minst Nicole Kidman og Daniel Craig i de største rollene. Regien er ved Chris Weitz.

Scener fra Det gylne kompasset spilt inn i Norge
New Line Cinema valgte Norge da de skulle spille inn alle alle såkalte visual effects-scener til "Det gylne kompasset". Et team på 20 personer fra New Line Cinema gjorde opptak i Førde, Bergen, Sundfjord og Veafjorden/ Stamneshella. Det ble også gjort opptak på Svalbard, og et mindre team filmet også fra bryggen i Bergen. Norwegian Film Commission lyktes i å få innspillingene lagt til Norge, i hard konkurranse med Island, Canada og New Zealand.

Fakta

Norgespremiere
05.12.2007
Originaltittel
The Golden Compass
Sjanger
Eventyr
Skuespillere
Nicole Kidman
Daniel Craig
Dakota Blue Richards
Adam Godley
Sam Elliot
Regi
Chris Weitz
Manus
Chris Weitz
novelle: Philip Pullman
Produsent
Bill Carraro
Deborah Forte
Foto
Henry Braham
Musikk
Alexandre Desplat
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Det gylne kompasset bygger på Philip Pullmans bok med samme navn. Filmen inneholder flere skremmende scener med forfølgelser, kamphandlinger og voldsomme effekter. Handlingen foregår i et tydelig eventyrunivers, og filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene