Menn som hater kvinner

Norgespremiere: 13.03.2009
15 år
2 t. 32 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nå kommer filmen en hel krimelskende verden har ventet på - filmatiseringen av Stieg Larssons suksessroman Menn som hater kvinner, den første av de fenomenalt populære bøkene i Millennium-trilogien som gjorde Larsson til et verdensnavn etter hans død.
Lisbeth Salander er en ung og egenrådig jente med en mørk fortid. Hun er en enestående researcher og en av landets fremste hackere.

Den gravende journalisten Mikael Blomkvist er nettopp idømt en fengselsstraff for ærekrenkelse når Henrik Vanger, tidligere blant landets fremste industriherrer, vil gi ham et annerledes oppdrag.

Lisbeth og Mikaels veier krysses, og sammen graver de dypt i familien Vangers fortid der de støter på en mørkere og blodigere historie enn noen av dem hadde kunnet ane.

NIELS ARDEN OPLEV er blant Danmarks fremste regissører. Han debuterte som spillefilmregissør med Portland og har siden laget blant annet Fukssvansen, Drømmen, To verdener, ni episoder av TV-serien Taxa og flere episoder av Mordkommisjonen.

MICHAEL NYQVIST (Mikal Blomkvist) er kjent fra Tilsammans, Pål Sletaunes Naboer, Grabben i graven bredvid, Så som i himmelen, Kautekeino-opprøret, Arn - Tempelridderen, Jerusalem og mange andre filmer.

NOOMI RAPACE (Lisbeth Salander) har spilt blant annet i Daisy Diamond, Du &sJag, Blodsbröder og Capricciosa.

LENA ENDRE (Erika Berger) har spilt i Jerusalem, Lad de små børn, Trolösa, Spring for livet, Musikk for bryllup og begravelser, Gossip, Kristin Lavransdatter, Den gode viljen og mange andre filmer.

PETER HABER (Martin Vanger) er kjent fra to Jönssonligaen-filmer, Hvite løgner, Juleoratoriet, Gossip, Hotet og mange andre filmer.

SVEN-BERTIL TAUBE (Henrik Vanger), sønn av Evert, er blant Sveriges mest kjente sangere og skuespillere. Blant filmene hans kan vi nevne Arn - Tempelridderen, Størst av alt, Sånn er livet, Jerusalem og Ørnen har landet.

Fakta

Norgespremiere
13.03.2009
Originaltittel
Män som hatar kvinnor
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Michael Nyqvist
Lena Endre
Peter Haber
Noomi Rapace
Marika Lagercrantz
Sven-Bertil Taube
Regi
Niels Arden Oplev
Manus
Stieg Larsson
Produsent
Søren Stærmose
Foto
Eric Kress
Musikk
Jacob Groth
Nasjonalitet
Sverige
Lengde
2 t. 32 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Yellow Bird og Nordisk Film
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder skildringer av overgrep og drap som gjør at den får 15-årsgrense. Detaljerte skildringer av mishandling gjør at filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene