Morning Glory

Norgespremiere: 14.01.2011
Tillatt for alle
1 t. 47 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er kun jobben min, det er ikke hele livet mitt.ikke sant?

En supersmart TV produsent får utfordringen med å gjenreise et synkende morgenprogram, på tross av de kranglende programlederne.
Det er kun jobben min, det er ikke hele livet mitt.ikke sant?
Becky Fuller

Den lokale nyhetsprodusenten Becky Fuller (Rachel McAdams) har endelig fått drømmejobben i New York: Lederansvaret i det nasjonale morgenprogrammet Daybreak. Men fra første dag står drømmen i fare for å bli et mareritt. Hun har all pågangsvilje, stahet og ferdighet en jente trenger for å lykkes, men en stor hindring står mellom Becky og hennes klatring mot toppen: Den legendariske Mike Pomeroy (Harrison Ford). Den gretne, arrogante ankermannen er helt uinteressert i å samarbeide, og samtidig hennes eneste håp for å forhindre at showet blir det minst likte morgenprogrammet i Amerika.

Da Becky ankommer Daybreak har til og med TV-selskapet gitt opp programmet, som er i fritt fall på seerstatistikken. Showet har et rykte på seg for å spise opp og spytte ut de mest erfarne produsentene før soloppgang. Til tross for at Becky ikke har noen erfaring fra nasjonale nyhetssendinger, er hun overbevist om at hun er annerledes. Hun bestemmer seg for å prøve noe nytt: Slå sammen det tøffe, selvhøytidelige nyhetsankeret Pomeroy med den bablete småertende og erfarne divaen Colleen Peck (Diane Keaton). Opplegget har alle ingrediensene til en katastrofe, og snart kjemper Becky for å redde sitt rykte, sin jobb og den gryende kjærligheten til sin kollega (Patrick Wilson).

OM SKUESPILLERNE
Rachel McAdams (Becky Fuller) fikk singjennombruddrolle som Regina George i suksessfilmen Mean Girls i 2004. Hun fulgte opp denne suksessen med hovedrollen i The Notebook sammen med Ryan Gosling. Filmen ble regissert av Nick Cassavetes og viste McAdams allsidighet som skuespillerinne. I 2005 spilte hun en av hovedrollene i The Wedding Crashers, sammen med Owen Wilson, Vince Vaughn og Christopher Walken. Filmen tjente inn mer enn 250 millioner dollar i USA. Neste film hun deltok i var Red Eye, en film regissert av Wes Craven. Hun har også dukket opp i Married Life, The Family Stone og The Lucky Ones. Senest har hun vært å se i The Time Traveller's Wife, med Eric Bana som motspiller, og Guy Ritchies Sherlock Holmes, hvor hun spilte mot tokløvret Robert Downey Jr. og Jude Law. For øyeblikket spiller hun inn filmen Midnight in Paris sammen med Owen Wilson og Marion Cotillard. Filmen er skrevet og regissert av Woody Allen.

Harrison Ford (Mike Pomeroy) har gjennom en lang karriere blitt en av de mest populære skuespillerne i vår tid. Hans arbeid inkluderer 43 spillefilmer, hvorav tolv har hatt inntjeninger over 100 millioner dollar. Gjennom sine hovedroller i filmer som Star Wars, Indiana Jones, The Fugitive, Air Force One og Patriot Game har han blitt en typisk amerikansk heltefigur for kinogjengere over hele verden. For mange er han også et kjent fjes fra Blade Runner og den første Star Wars-trilogien. Ford mottok en Oscar- og Golden Globe-nominasjon for beste skuespiller for sin innsats i den anerkjente thrilleren Vitne til mord Witness (1985). I tillegg har han sanket Golden Globe-nominasjoner for Sabrina (1995), Jaget (1993) og The Mosquito Coast (1986). Han ble utnevnt til Star of the Century av The National Assoociation of Theater Owners i 1994 og Sexiest Man Alive av People Magazine i 1998. I 2000 fikk han den prestisjefulle Life Achievement Award av the American Film Institute, og ble i 2002 beæremt med Cecil B. DeMille Award for Liftetime Achievement.

Diane Keaton (Colleen Peck) er en av de mest populære, allsidige og anerkjente skuespillerinnene i dagens filmindustri. I løpet av sin karriere har hun spilt mange særegne roller, i noen av de mest kritikerroste filmene de siste tre tiårene. Etter å ha spilt hovedrollen i Hair på Broadway- møtte hun Woody Allen som ga henne en rolle i sin store hit fra 1969, Play It Again, Sam. Dette teaterstykket ble filmatisert i 1972 og har blitt en komedieklassiker. Samme år fikk hun mye anerkjennelse for sin innsats som kjæresten til Al Pacinos Michael Corleone i Francis Ford Coppolas gigantiske filmsuksess fra 1972, Gudfaren. Keaton mottok en Oscar for beste skuespillerinne for sitt fjerde filmsamarbeid med Woody Allen, Annie Hall. Andre Keaton-filmer fra samme periode, erLovers and other Strangers, Looking for Mr. Goodbar, Harry and Walter Go To New York, Shoot The Moon, The Little Drummer Girl, Mrs. Soffel, Crimes of the Heart, Baby Boom og The Good Mother. Øvrige filmer hun har gjort sammen med Woody Allen, er Interiors, Manhatten, Radio Days og Manhatten Murder Mystery. I 1996 slo hun seg sammen med Bette Midler og Goldie Hawn i den suksessrike komedien The First Wives Club. Keaton har også vært Oscar-noninert for sine roller i Something's Gotta Give, Marvin's Room og Reds.

OM REGISSØREN
Roger Michell (Regissør) født i Sør Afrika og tilbrakte sin barndom i Beirut, Damascus og Praha. Etter en lang og bred karriere som teaterregissør, begynte han å regissere TV- og spillefilm tidlig på 90-tallet. I tillegg til to BBC-dokumentarer og en rekke reklamefilmer, har han blant annet regissert Buddha Of Suburbia, Persuasion, Titanic Town, My Night With Reg, Notting Hill, Changing Lanes, The Mother, Enduring Love, Venus og Morning Glory.

Fakta

Norgespremiere
14.01.2011
Originaltittel
Morning Glory
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Rachel McAdams
Harrison Ford
Patrick Wilson
50 Cent
Jeff Goldblum
Diane Keaton
Arden Myrin
Lloyd Banks
Reed Birney
Vanessa Aspillaga
Regi
Roger Michell
Manus
Aline Brosh McKenna
Produsent
J.J. Abrams
Bryan Burk
Foto
Alwin H. Kuchler
Musikk
David Arnold
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 47 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Bad Robot
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene