Kon-Tiki

Norgespremiere: 24.08.2012
9 år
1 t. 58 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru - og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

Fakta

Norgespremiere
24.08.2012
Originaltittel
Kon-Tiki
Sjanger
Drama
Skuespillere
Pål Sverre Hagen
Odd-Magnus Williamson
Tobias Santelmann
Anders Baasmo Christiansen
Jakob Oftebro
Gustaf Skarsgård
Agnes Kittelsen
Regi
Joachim Rønning og Espen Sandberg
Manus
Petter Skavlan
Produsent
Aage Aaberge og Jeremy Thomas
Foto
Geir Hartly Andreassen
Musikk
Trond Bjerknæs
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Recorded Picture Company (RPC)
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
9 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder flere partier med intens og utrygg stemning og faretruende situasjoner. Den får derfor 9-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene