Sex and the City 2

Norgespremiere: 04.06.2010
Tillatt for alle
2 t. 26 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Våre fire favorittdamer kombinerer Blahnik og burka i et glitrende eventyr.

"Sex and the City 2" sender Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda ut på et eventyr som favner både Manhattan og det moderne Midtøsten. Hverdagslivet får en pause, men kjærligheten er med på første klasse i en oppfølger som glitrer.

Hva skjer etter at du sier "ja"? Livet byr på alt damene noensinne ønsket seg, men det ville ikke vært "Sex and the City" uten at de sjekker om gresset er grønnere andre steder. Denne gang i form av et glamorøst, solfylt eventyr som plasserer de munnrappe moteløvene fra New York i et av klodens mest luksuriøse og eksotiske steder. Bak fasaden i Abu Dhabi foregår festen døgnet rundt, mystikken venter rundt hvert gatehjørne og overraskelsene kan lede det feststemte firkløveret på ville veier. Det er et pusterom som kommer til riktig tid for alle fire. Charlotte og Miranda kan like mye om bleieskift som kjoleskift. Carrie merker hverdagen knuge sammen med Big. Samantha kjemper mot overgangsalderen. Noen ganger er det ingen tvil: Du må bare stikke av sammen med jentegjengen.Marokkansk eventyr


I oppfølgeren til "Sex and the City: The Movie" (2008) får våre fire venninner luft under vingene når en sjeik fra De arabiske emirater gir Samantha et tilbud hun ikke kan si nei til. (Nei, ikke et slikt tilbud.) Sjeiken er imponert over Samanthas PR-arbeid for en amerikansk filmstjerne, og håper at hun kan gjøre sjeikens nye luksushotell i Abu Dhabi kjent for amerikanske turister. Samantah insistererer på at de andre jentene må få bli med, og sjeiken spanderer like godt reise og opphold for alle sammen.Marokko, med flere tiår bak seg som et filmland, gjør tjeneste som Abu Dhabi i filmen. Mange av scenene er tatt opp i Marrakesh, mens noen scener i utkanten av Sahara er tatt opp på samme sted som klassikeren "Lawrence of Arabia". To hvite kameler fra Mali i Vest-Afrika gir jentene en opplevelse en hel verden unna gule drosjer.I Marrakesh ble enkelte av nøkkelscenene i filmen tatt opp i souqen, den muslimske versjonen av et kommersielt senter eller marked. Marrakesh består av både den gamle festningsbyen kjent som medina og en moderne storby. Scenene fra markedet er tatt opp i medinaen. Scenograf Jeremy Conway omarrangerte en del av området for at det skulle minne mer om Abu Dhabi.Turen til Abu Dhabi har også en stil som langt overgår førsteklasses. Damene får benytte sjeikens eget fly, og filmstaben bygde kabinen etter modell av Air Emirates Airbus A380. Her har damene egen suite, mens de sammen kan nyte en Cosmopolitan i baren.


Uthvilte og klare for eventyret kommer de til Abu Dhabi, der luksusen fortsetter med transport i en Daimler AG Maybach 62, en sedan høvelig for kongelige og andre prominente personer - og selvsagt fire fargesprakende damer fra New York. Bilene produseres egentlig bare i svart, men for filmen ble fire biler kledd i hvit vinyl i Los Angeles og flysendt via Frankfurt.Luksushotellet som sjeiken stiller til disposisjon for damene, er i virkeligheten Mandarin Oriental Jnan Rhama i Marrakesh. Hotellet har svimlende utsikt mot Atlasfjellene, og hadde ikke offisielt åpnet da filmstaben var på besøk. Regissør Michael Patrick King var svært fornøyd. Det var som om noen hadde bygd et eksotisk, praktfullt sett bare for filmen, mener han.Kostymedesigner Patricia Field har foreldre fra Tyrkia og Hellas og familie i Egypt. Hun følte seg derfor komfortabel med utfordringen det var å sette sammen en Midtøsten-garderobe for damene. Klassiske, vestlige antrekk ble kombinert med stoffer som silke, chiffon og atlask i gull og sølv, blendende hvitt og sterke jordfarger for å gi ørkenantrekkene en lett og luftig stil.


Fakta

Norgespremiere
04.06.2010
Originaltittel
Sex and the City 2
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Sarah Jessica Parker
Kristin Davis
Kim Cattrall
Cynthia Nixon
Miley Cyrus
Penélope Cruz
Chris Noth
Liza Minnelli
Willie Garson
Evan Handler
Jason Lewis
Regi
Michael Patrick King
Manus
Michael Patrick King
Produsent
Michael Patrick King
Foto
John Thomas
Musikk
Aaron Zigman
Nasjonalitet
USA
Lengde
2 t. 26 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen antas å ha en skadelig virkning på barn, derfor blir filmen tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene