Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1

Norgespremiere: 19.11.2010
11 år
2 t. 26 min.
Eventyr / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Harry Potter og Dødstalismanene" er det sjuende og siste eventyret i Harry Potter-serien.

Det er en filmbegivenhet mange venter på, og historien skal fortelles i to filmer. Del 1 begynner med at Harry, Ronny og Hermine legger ut på et farlig oppdrag for å finne og ødelegge hemmeligheten bak Voldemorts udødelighet og tilintetgjørelse - malacruxene.

Uten veiledning fra lærerne eller beskyttelse fra rektor Humlesnurr må de tre vennene stole på hverandre mer enn noen gang. Men det er mørke krefter iblant dem som truer med å rive samholdet i filler.


Samtidig har trollmannsverdenen blitt et farlig sted for alle fiender av Mørkets fyrste. Den lenge fryktede krigen er i gang, og Voldemorts dødsetere tar kontroll over Magidepartementet og selv Galtvort; de terroriserer og arresterer enhver som måtte yte motstand. Men selveste trofeet de fortsatt leter etter er det som er mest verdifullt for Voldemort: Harry Potter. Den utvalgte er blitt den jagede nå som dødseterne leter etter Harry med ordre om å ta ham med til Voldemort - i live.


Harrys eneste håp er å finne malacruxene før Voldemort finner ham. Men når han leter etter spor, kommer han over en gammel, halvglemt historie - legenden om dødstalismanene. Hvis legenden viser seg å være sann, kan den gi Voldemort all den makt han ønsker seg.


Harry vet ikke at fremtiden hans allerede er bestemt av fortiden, på den skjebnesvangre dagen han ble "gutten som overlevde". Harry er ikke lenger bare en gutt; han kommer stadig nærmere oppgaven han har forberedt seg på siden han begynte på Galtvort: den ultimate kampen mot Voldemort.


"Harry Potter og Dødstalismanene" er regissert av David Yates, som også signerte suksessene "Harry Potter og Føniksordenen" og "Harry Potter og Halvblodsprinsen". David Heyman, som har produsert alle Harry Potter-filmene, har igjen produsert, sammen med David Barron. Manusforfatter Steve Kloves tilpasset manuskriptet basert på boken av J.K. Rowling. Lionel Wigram er den utøvende produsenten.


På toppen av skuespillerlisten står Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson som igjen spiller Harry Potter, Ronny Wiltersen og Hermine Grang.


Ensemblet i filmen omfatter også Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters og Bonnie Wright.


Warner Bros. Pictures presenterer en Heyday Films-produksjon, "Harry Potter og Dødstalismanene", siste kapittel i den mest suksessrike filmserien noen gang."Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1" vil bli lansert over hele verden 19. november 2010, mens "Del 2" kommer 15. juli 2011.


Fakta

Norgespremiere
19.11.2010
Originaltittel
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Sjanger
Eventyr
Familiefilm
Skuespillere
Daniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Jim Broadbent
Elarica Gallacher
Robbie Coltrane
Michael Gambon
Maggie Smith
Alan Rickman
Bonnie Wright
James Phelps
Oliver Phelps
Julie Walters
Mark Williams
David Thewlis
Helena Bonham Carter
Evanna Lynch
Regi
David Yates
Manus
Steve Kloves
Produsent
Lionel Wigram
John Trehy
Tim Lewis
David Heyman
David Barron
J.K. Rowling
Foto
Eduardo Serra
Musikk
Alexandre Desplat
Nasjonalitet
England
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 26 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Heyday Films
Warner Bros.
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Gjennomgående mørk og truende stemning og skrekkeffekter gjør at filmen får 11-årsgrense. Filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene