Legenden om Narnia: Reisen til det ytterste hav

Norgespremiere: 25.12.2010
11 år
1 t. 53 min.
Familiefilm / Fantasy

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bli med på reisen. Opplev eventyret. Oppdag et nytt og spennende Narnia.

Nå kan du på nytt besøke den fantastiske og vidunderlige verden til C.S Lewis. La skipet Morgenrødmens vind ta deg med til magiske Narnia! Legenden om Narnia: Reisen Til Det Ytterste Hav kommer på kino 1. juledag, også i 3D.

Edmund og Lucy Pevensie, samt deres fetter Eustace blir via et maleri transportert tilbake til Narnia og det fantastiske skipet "Morgenrødmens Vind". De blir med Prins Caspian og den fryktløse musen Ripipip på et tokt som Narnias skjebne er avhengig av. Den modige gruppen møter fristelser de må kjempe i mot når de beveger seg til de mystiske øyene i Narnia. De blir konfrontert med magiske skikkelser og skumle fiender til de endelig møter deres venn og beskytter, Aslan.

Legenden Om Narnia: Reisen Til Det Ytterste Hav er basert på den tredje boken til Lewis, i en serie av syv bøker totalt. Bøkene ble første gang utgitt i perioden 1950 til 1956 og har lenge blitt sett på som en av litteraturens mest fantasifulle verk. Lewis sine bøker har blitt solgt i over 100 millioner kopier, og har blitt oversatt til hele 50 forskjellige språk.

Legenden om Narnia: Reisen Til Det Ytterste Hav er regissert av Michael Apted og med seg har han Georgie Henly som Lucy Pevensie og Skandar Keynes som Edmund Pevensie. Georgie og Skandar spilte også i de to foregående filmene i serien, men denne gangen har de fått følge av en ny person i familien Pevensie; Eustace spilt av London beboer Will Poulter. Ben Barnes spiller også i denne filmen Prins Caspian og Tilda Swinton gjør en minneverdig opptreden som Den Hvite Heksa.

Historien
Handlingen utspiller seg omtrent tre "Narnia" år etter handlingen i "Prins Caspian". De to eldste Pevensie søsknene har reist bort, Peter til Universitetet og Susan på ferie i USA. De to yngste søsknene Lucy og Edmund har blitt plassert bort til slektninger i Cambridge samtidig som krigen raser i England. Lucy og Edmund har store utfordringer med å takle den ufyselige fetteren Eustace. Men en dag kommer de over et maleri som minner dem om Narnia og plutselig opplever de at de blir transportert til Narnia via maleriet og havner på det majestetiske skipet Morgenrødmens Vind der Prins Caspian og Ripipip tar de vel i mot. Eustace derimot er heller tvilsom til opplegget og ønsker seg mer enn noe annet tilbake til Cambridge.
Trekløveret oppdager raskt at Morgenrødmens Vind og dens besetning er ute på et oppdrag. De skal finne de syv bortkommende Lordene av Telmar, bestevennene til Prins Caspians far. Reisen tar dem til fem øyer, hvor de reisende blir stilt ovenfor vanskelige prøvelser og må løse skjulte hemmeligheter. Caspian og hans følge oppdager at en ond grønn tåke får befolkningen til å forsvinne. En eldre magiker, Coriakin, forklarer at for å bryte trolldommen må de finne sverdene til de syv Lordene og bringe dem til Aslans bord. Sverdene vil da ha makt nok til å vinne over både tåken og den onde heksa.

Legenden Om Narnia: Reisen Til Det Ytterste Hav er kanskje den mest kjente og best likte boken i serien. Selv om man har måttet gjøre noen små forandringer for å kunne tilpasse historien fra bok til film har man vært tro mot C.S. Lewis sin magiske verden. Og med de visuelle mulighetene som ligger i 3D har dette blitt en fantastisk film som gir deg den herlige magien du bare finner i Narnia!
God film!

Fakta

Norgespremiere
25.12.2010
Originaltittel
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Sjanger
Familiefilm
Fantasy
Skuespillere
Ben Barnes
Skandar Keynes
Georgie Henley
Will Poulter
Laura Brent
Liam Neeson
William Moseley
Anna Popplewell
Regi
Michael Apted
Manus
Michael Petroni
Stephen McFeely
Richard LaGravenese
Christopher Markus
Produsent
Philip Steuer
Mark Johnson
Perry Moore
Douglas Gresham
Andrew Adamson
Foto
Dante Spinotti
Musikk
David Arnold
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
20th Century Fox Home Entertainment
Fox 2000 Pictures
Twentieth Century-Fox Film Corporation
Walden Media
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Kraftige effekter og enkelte truende scener i denne filmen kan virke skremmende på 7-åringer. Derfor får filmen 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene