Hvordan bli dumpet på 10 dager

Norgespremiere: 09.05.2003
Alle
1 t. 55 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Andie Anderson (Kate Hudson) har fått et uvanlig oppdrag i sin faste spalte i Composure Magazine, og en knapp tidsfrist:
Hun må skrive en førstehånds beretning om 'ting kvinner ubevisst gjør for å skremme vekk menn' og hun må skrive den på bare ti dager. Nå må hun finne en mann, "lure" ham til å falle for henne, og siden gjøre alle de "klassiske" feilene som skal få ham til å dumpe henne. Synd for henne at "målet" hun velger seg er kjekkasen Benjamin Barry (Matthew McConaughey), som nettopp har gjort et dristig veddemål med sjefen sin om at han kan få en kvinne til å falle for ham på vel, ti dager. Kan et forhold bygget på slike falske premisser ha en mulighet? Ja visst!

Det skal imidlertid ikke bli lett for hovedpersonene å finne sammen. Den stakkars Andie Anderson prøver tappert alle triks i boka for å få Benjamin til å dumpe henne: Hun "rydder" på baderommet hans, skifter ut musikken hans, ommøblerer leiligheten, ja, hun avbryter til og med pokerlaget hans! Benjamin på sin side har problemer med å vite hva han skal tro om Andie, men er bundet til veddemålet. Og når både Andie og Benjamin samtidig, og helt tilfeldig, finner ut at den andre har "skjulte motiver", da ser det stygt ut for de to

"Hvordan bli dumpet på 10 dager" er en romantisk komedie "med komplikasjoner"og mange uventede vendinger. Som tittelen skulle tilsi, kan du her snappe opp mye underveis om hvordan du ikke imponerer noen av det motsatte kjønn!

KATE HUDSON (Andie Anderson) er en av Hollywoods mest spennende unge stjerner, i en alder av 23. Hennes kinodebut kom i 1999 med "200 Sigaretter", og allerede året etter kom det store gjennombruddet med rollen som Penny Lane i "Almost Famous". For den rollen vant hun en Golden Globe, og ble også nominert til Oscar. Hudson har siden da rukket å spille i "Dr. T og Kvinnene", "About Adam" og nå sist på norske kinoer; "The Four Feathers".

MATTHEW McCONAUGHEY (Benjamin Barry) gjorde sin første hovedrolle i "Tid for hevn" i 1996. Allerede året etter spilte han i to store produksjoner; "Kontakt", mot Jodie Foster; og Steven Spielbergs "Amistad". Senere fulgte "EDtv" og actionfilmen "U-571". "Hvordan bli dumpetpå 10 dager" er slett ikke Matthew McConaugheys første romantiske komedie; mange vil sikkert huske ham fra "The Wedding Planner" der han spilte mot Jennifer Lopez.

DONALD PETRIE (regissør/produsent) hadde mange års erfaring som fjernsynsregissør ("Lov og Rett i L.A.", "MacGyver", "Chicago Hope") før han begynte å regissere filmer. Hans første helaftens film var "Mystic Pizza", med Julia Roberts i en viktig rolle. Petrie har mange komedier på samvittigheten, deriblant "Gretne, gamle gubber", "Richie Rich - Gullgutten" (med Macauley Culkin) og agent-komedien "Miss Undercover" med Sandra Bullock i hovedrollen. Petries neste prosjekt blir en TV-film om 11. September.

Fakta

Norgespremiere
09.05.2003
Originaltittel
How To Lose A Guy In 10 Days
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Kate Hudson
Matthew McConaughey
Regi
Donald Petrie
Manus
Kristen Buckley og Brian Regan
Burr Steers
Produsent
Lynda Obst
Robert Evans
Christine Peters
Foto
John Bailey
Musikk
David Newman
Dana Millman-DuFine
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 55 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Paramount
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Alle

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene