The Bourne Legacy

Norgespremiere: 07.09.2012
15 år
2 t. 14 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bourne-serien er tilbake, denne gangen med Jeremy Renner i hovedrollen.

Manuskaperen av "Bourne"-filmserien, Tony Gilroy, inntar registolen i dette neste kapittelet av den enormt populære spionfranchisen som har spilt inn nesten 1 milliard dollar i kinoinntekter på verdensbasis: "The Bourne Legacy". Gilroy utvider her Bourne-universet skapt av Robert Ludlum med et originalmanus som introduserer en ny helt (Jeremy Renner), hvis livsfarlige prøvelser utløses av hendelsene i de første tre filmene.

I "The Bourne Legacy" får Renner selskap av flere kjente fjes som debuterer i Bourne-sammenheng; Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach og Oscar Isaac, mens franchiseveteranene Albert Finney, Joan Allen, David Strathairn og Scott Glenn er tilbake i sine opprinnelige roller.

Jeremy Renner (Aaron Cross) slo igjennom med hovedrollen i "The Hurt Locker", som vant Oscar for beste filmen I 2009. Han ble nominert til Oscar for sin rolle i denne filmen, og har siden også høstet en Oscar-nominasjon for beste birolle i "The Town". Jeremy Renner har i tillegg vært å se i filmer som "28 Weeks Later", "Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford", sammen med Tom Cruise i "Mission; Impossible - Ghost Protocol" og som Hawkeye i "The Avengers".

Rachel Weisz (Marta) ble kjent for det brede filmpublikummet med de to "Mumien"-filmene fra 1999 og 2001. Hun høstet mange lovord, samt en Oscar, for sin rolle i "The Constant Gardener" i 2005, og mange vil også kjenne henne igjen fra filmer som "Alle mine kjære", "The Fountain", "Definitely, Maybe", "Constantine" og "Gutter er gutter".

Edvard Norton (Byer) er en kritikerfavoritt, som for mange er kjent fra filmer som "Fight Club", "Red Dragon", "The Italian Job", "The Incredible Hulk" og "The Illusionist". Nylig var han sett på norske kinoer i Wes Andersons "Moonrise Kingdom". Han har vært Oscar-nominert to ganger, for rollene i "Primal Fear" og "American History X".

Tony Gilroy gjorde sin regidebut med "Michael Clayton", som ga ham Oscar-nominasjoner for beste regi og beste manus. Han fulgte opp med regi på den kritikerroste thrilleren "Duplicity". Som manusforfatter er Gilroy en Hollywood-veteran, og står blant annet bak manus til de tre første "Bourne"-filmene, samt titler som "Dolores Claiborne", "Djevelens advokat" og "Proof of Life".

 

Fakta

Norgespremiere
07.09.2012
Originaltittel
The Bourne Legacy
Sjanger
Action
Skuespillere
Jeremy Renner
Rachel Weisz
Edward Norton
Joan Allen
Donna Murphy
Scott Glenn
Oscar Isaac
Albert Finney
Regi
Tony Gilroy
Manus
Tony Gilroy
Dan Gilroy
Eric Van Lustbader
Produsent
Patrick Crowley
Frank Marshall
Ben Smith
Jeffrey M. Weiner
Foto
Robert Elswit
Musikk
James Newton Howard
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 14 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Kennedy/Marshall
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Flere volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene