Dear John

Norgespremiere: 11.06.2010
11 år
1 t. 48 min.
Drama / Romantikk / Krigsfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Hva betyr det å virkelig elske hverandre"? Et ungt par settes på prøve når krefter utenfor deres kontroll utfordrer forholdet deres, i en film som handler om hvor komplisert kjærligheten kan være.
John Tyree er en kjekk og lavmælt elitesoldat som besøker faren i Sør-Carolina når han er på perm. Savannah Curtis er en vakker og intelligent collegestudent fra en velstående sørstatsfamilie som er hjemme på ferie. John og Savannah er fra to vidt forskjellige verdener, men når de møtes ved en tilfeldighet på stranden blir de umiddelbart tiltrukket av hverandre. Møtet fører til et to uker langt intenst eventyr, og de hengir seg til en altoppslukende og voldsom kjærlighet. Begge finner noe i den andre de ikke visste de savnet.

Når John blir nødt til å vende tilbake til spesialstyrken der han er stasjonert utenlands og Savannah vender tilbake til college, lover de å skrive til hverandre. Gjennom en serie brev fortsetter kjærligheten å blomstre, og en dypt romantisk kjærlighetshistorie får utfolde seg.

Etter hvert som tiden går er John og Savannah bare i stand til å se hverandre sporadisk. Johns utenlandsopphold forlenges, og Savannahs liv hjemme fortsetter som før. Og når verden blir et mer komplisert og utrygt sted, bekymrer Savannah seg stadig mer for Johns sikkerhet. John slites mellom engasjementet for jobben og ønsket om et liv hjemme med Savannah. Mot en jevnt stigende spenning mellom begjær og ansvar sliter de to med å holde fast ved forpliktelsene sine. Men når en uventet tragedie inntreffer, fremprovoserer Johns hjemkomst en konfrontasjon, og paret tvinges til å oppdage hvorvidt kjærligheten deres virkelig kan overleve.

CHANNING TATUM har med sin voksende liste over filmer for alvor blitt lagt merke til, både av kritikere og publikum. Han har vært å se i blant annet G.I. Joe, A Guide To Recognizing Your Saints, Fighting, She's The Man, Coach Carter og mange andre filmer.

AMANDA SEYFRIED vakte berettiget oppsikt for sin innsats i Mamma Mia og er også kjent fra den anerkjente HBO-serien Big Love. Blant andre filmer hun har spilt i er Mean Girls, Alpha Dog, American Gun og Nine Lives.

HENRY THOMAS huskes aller best fra hovedrollen som lille Elliott i E.T. i 1982. Men den tidligere barneskuespilleren har også vært å se i en lang rekke filmer siden den gang, blant annet Gangs Of New York, Legends Of The Fall, All The Pretty Horses, Valmont og mange andre.

SCOTT PORTER har spilt i Friday Night Lights, The Descent, The Good Guy, Music And Lyrics, Prom Night, Speed Race og flere andre filmer.

RICHARD JENKINS er et velkjent birollefjes som med årene også har hatt en lang rekke større roller. Blant hans mange filmer kan vi nevne Burn After Reading, The Man Who Wasn't There, Intolerable Cruelty, The Visitor, Step Brothers, Flirting With Disaster, The Witches Of Eastwick, Wolf, Sea Of Love, North Country, There's Something About Mary, Random Hearts og TV-serien Six Feet Under.

Den svenske regissøren LASSE HALLSTRÖM er blant de store suksesshistoriene i Hollywood. Etter at han fikk sin første Oscar-nominasjon for Mitt liv som hund i 1993, har han laget en rekke store filmer, blant dem What's Eating Gilbert Grape?, Chocolat, Casanova, The Cider House Rules, The Shipping News og Something To Talk About.

Fakta

Norgespremiere
11.06.2010
Originaltittel
Dear John
Sjanger
Drama
Romantikk
Krigsfilm
Skuespillere
Channing Tatum
Amanda Seyfried
Richard Jenkins
Scott Porter
Henry Thomas
Regi
Lasse Hallström
Manus
Nicholas Sparks
Jamie Linden
Produsent
Ryan Kavanaugh
Jamie Linden
Jeremiah Samuels
Toby Emmerich
Wyck Godfrey
Kenneth Halsband
Michele Weiss
Marty Bowen
Tucker Tooley
Foto
Terry Stacey
Musikk
Deborah Lurie
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Sony Pictures Entertainment
Screen Gems
Relativity Media
Temple Hill
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
En nedskyting i et krigsscenario gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene