De utrolige

Norgespremiere: 12.11.2004
7 år
2 t. 2 min.
Familiefilm / Animasjon / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Dataanimert historie om superhelt-familien Utrolig!

Fra den anerkjente regissøren av "Gutten og jernkjempen", Brad Bird, og de Oscar-belønte skaperne av "Toy Story", "Monsterbedriften" og "Oppdrag Nemo" kommer en actionfylt og morom dataanimert historie om superhelter.

Pixar Animation Studios viser de nyeste tekniske fremskrittene i avbilding av menneskelige skikkelser og tøyer grensene for dataanimasjon med denne elegante og underholdende filmen.

I den norske versjonen er det Atle Antonsen og Lisa Tønne som er Herr og Fru Utrolig.

Handlingen
Bob Paar var en gang en av verdens største superhelter (kjent for alle som "Herr Utrolig"), som reddet liv og bekjempet det onde hver eneste dag. Men nå er han en helt vanlig saksbehandler i et forsikringsselskap, som sliter med kjedsomheten og vekten. Etter at han måtte henge fra seg superdrakten for 15 år siden (sammen med alle de andre legendariske heltene fra den tiden) etter en serie uhell og tvilsomme rettssaker, har Bob og hans kone (tidligere "Elastika") tatt sivile identiteter og prøver å leve et normalt liv med sine tre barn. Men Bob klør etter å komme tilbake i aksjon, og han får sjansen når han får en mystisk beskjed om å dra til en øde øy på et topphemmelig oppdrag. Når han oppdager at et ondt geni med grusomme hevnplaner står bak mysteriet, kommer familien til hjelp i en enestående kamp der de får bruk for både hjerne og superkrefter.

Fakta

Norgespremiere
12.11.2004
Originaltittel
The Incredibles
Sjanger
Familiefilm
Animasjon
Barnefilm
Skuespillere
Craig T. Nelson
Holly Hunter
Samuel L. Jackson
Wallace Shawn
Jason Lee
Sarah Vowell
John Ratzenberger
Spencer Fox
Elizabeth Peña
Jean Sincere
Brad Bird
Regi
Brad Bird
Manus
Brad Bird
Produsent
John Walker
Foto
Janet Lucroy
Patrick Lin
Andrew Jimenez
Musikk
Michael Giacchino
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norsk dubbing
Lengde
2 t. 2 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Walt Disney Pictures
Pixar Animation Studios
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen om superheltene "De Utrolige" får 7-årsgrense pga mange voldsomme actionscener. Da flere av scenene i tillegg er mørke og truende kan filmen virke skremmende på yngre barn. Filmen frarådes derfor barn under 7 år

Få med deg disse filmene