Tatt av kvinnen

Norgespremiere: 07.09.2007
11 år
1 t. 30 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Det var på den tiden hun begynte å komme oftere. Om kvelden, like før jeg skulle legge meg. Hun satte seg ned og pratet. Alltid om hvor glad hun var i stillhet, om hvor godt det er bare å være alene. Pratet og ble aldri ferdig". (Erlend Loe)
"Tatt av Kvinnen" er en film om en manns møte med den kompliserte kjærligheten og den, om mulig, enda mer kompliserte kvinneligheten. Etter å ha blitt invadert, forført og erobret, skjønner vår mann at han må ha fått seg kjæreste. Det fins ingen annen god forklaring på hvorfor det plutselig bor en pratsom ung kvinne i leiligheten hans. Snart raser hun gjennom tilværelsen hans med grenseløs entusiasme og ommøblerer etter egen smak, mens han løper etter og forsøker å få et ord med i laget. Fortsatt usikker på om han egentlig skjønner seg noe særlig på verken kjærligheten eller kvinner, bestemmer han seg for å gjøre et forsøk på å forstå dem begge. Vår mann innser at dersom forholdet deres skal ha plass til ham også, må han sloss for hver centimeter. Men det er ikke bare enkelt å ta til motmæle når man aldri kommer til orde.

Tatt av kvinnen er filmatiseringen av Erlend Loes debutroman om en ung manns nølende skritt inn det potensielle katastrofeområdet kjærligheten er, om kvinners monolog-dialoger og den moderne mannens rett til å bestemme hvor kommoden skal stå.

Regissør Petter Næss har med originale visuelle grep og strålende innsats fra skuespillerne Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen, klart å overføre Loes underfundig-ironiske skråblikk på moderne kvinner og menns forsøk på kjærlighet til lerretet.

Tatt av kvinnen fikk prisen "Gledessprederen" under Den norske filmfestivalen i Haugesund og er i tillegg tatt ut til den anerkjente filmfestivalen i Toronto hvor den får sin internasjonale premiere i september 2007. I tillegg ble den valgt ut av den norske Oscar-komitéen som årets norske kandidat til kategorien for beste fremmedspråklige film.

Fakta

Norgespremiere
07.09.2007
Originaltittel
Tatt av kvinnen
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Trond Fausa Aurvåg
Mariann Saastad Ottesen
Peter Stormare
Henrik Mestad
Anna Gutto
Regi
Petter Næss
Manus
Johan Bogaeus
Petter Næss
Produsent
Olav Øen
Foto
Marius Johansen Hansen
Musikk
Aslak Hartberg
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Monster Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder beskrivelser av dramatiske sex-scener som kan virke voldsomme på underårige. Derfor får filmen 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene