Tyrannosaur

Norgespremiere: 20.04.2012
15 år
1 t. 31 min.
Drama
Tyrannosaur er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et hardtslående og rørende karakterdrama

Joseph beveger seg mot avgrunnen, destruktivt og selvmedlidende. Han er en pest og en plage for alt og alle. En dag ramler Joseph innom veldedighetsbutikken til vestkantfruen Hannah. Hun viser ham ømhet, men blir møtt med spott. Likevel tennes det en gnist mellom dem. Hannah har også sine sår på sjelen. Hjemme venter det en alt annet enn kjærlig ektemann. Joseph og Hannah er to skakkjørte mennesker som sammen prøver å tenne håpet, og finne en vei ut av elendigheten. Vi har de siste årene sett mange vidunderlige britiske sosialrealistiske, men poetiske filmer på norske kinoer. THIS IS ENGLAND og FISH TANK kan nevnes, men særlig ANOTHER YEAR av Mike Leigh smeltet norske kinohjerter i fjor. TYRANNOSAUR er langt på vei en film i samme gate, men med en langt mørkere klangbunn.
I rollen som Joseph finner vi Peter Mullan, en av britenes beste karakterskuespillere. Olivia Colman, som er mest kjent for roller i komiserier, matcher Mullans fremragende spill med sin tolkning av Hannah. Regien er ved en annen skuespiller, Paddy Considine. Han er blant annet kjent fra flere av filmene til Shane Meadows og gjør her sin debut som regissør.


PRESSEN OM TYRANNOSAUR:


(5) "En av de sterkeste debutfilmene vi har sett på en god stund ... Miljøtegningene er skarpe og treffsikre, og spillet er førsteklasses fra alle de tre sentrale karakterene" - Filmmagasinet

Fakta

Norgespremiere
20.04.2012
Originaltittel
Tyrannosaur
Sjanger
Drama
Skuespillere
Peter Mullan
Olivia Colman
Eddie Marsan
Regi
Paddy Considine
Manus
Paddy Considine
Produsent
Diarmid Scrimshaw
Foto
Erik Wilson
Musikk
Chris Baldwin
Dan Baker
Nasjonalitet
England
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 31 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Warp
Inflammable
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Gjennomgående urovekkende stemning og skildring av vold og mishandling gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene