No Country for Old Men

Norgespremiere: 29.02.2008
15 år
2 t. 2 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

På grensen mellom Texas og Mexico nærmest faller Llewellyn Moss (Josh Brolin) over resten av en mislykket narkosmugling: En masse meget blodige lik og en veske full av penger.

Dette er en fengslende thriller fra Joel og Ethan Coen, basert på bestselgeren av Cormac McCarthy. I skuespillerlisten finner vi blant andre Tommy Lee Jones, Javier Bardem og Woody Harrelson. 

NO COUNTRY FOR OLD MEN er en fengslende ny thriller fra Academy-prisvinnerne Joel og Ethan Coen, basert på bestselleren av Cormac McCarthy.

Historien begynner når Llewelyn Moss (Brolin) finner en lastebil omgitt av døde menn. Et lass med heroin og to millioner dollar i kontanter er fremdeles bak i bilen. Når Moss tar pengene, utløser han en kjedereaksjon av katastrofal vold, som ikke engang loven, personifisert gjennom den aldrende, desillusjonerte Sheriff Bell (Jones), kan kontrollere.
I det Moss prøver å styre unna forfølgerne sine, spesielt en mystisk superhjerne som flipper mynt om menneskeliv (Bardem), blottlegger filmen kriminalitetens vesen i USA og fremhever den ved å jamføre urgamle temaer fra bibelen med de blodige nyhetsoverskriftene fra dagens aviser.

Tommy Lee Jones (Sheriff Bell), en av de mest suksessrike og etablerte skuespillerne i Hollywood, gir enhver film han er med i et eget særpreg. Han fikk Oscar-prisen for beste birolle og Golden Globe-prisen for beste skuespiller i "Jaget" i 1994. Tre år før ble han nominert for første gang til Oscar-prisen for filmen "JFK - saken fortsetter". Jones har medvirket i filmer som "Men In Black", som ble årets største kassasuksess i 1997, "Bortført", "The Hunted", "Natural Born Killers", "Mord på kreditt" og "US Marshals". I 1995 debuterte han som regissør for fjernsynsfilmen "The Good Old Boys". I 2005 regisserte og spilte han hovedrollen i filmen "Three Burials of Melquiades Estrada". Jones har også hatt suksess med roller i serier som "The Executioner's Song", som han fikk Emmy-prisen for og "Lonesome Dove", som han fikk både Emmy- og Golden Globe-prisen for.

Javier Bardem (Anton Chigurh) er den første spanjolen som er blitt nominert til Academy-prisen for beste skuespiller, for filmen "Before Night Falls". For denne rollen ble han også nominert til en rekke andre priser. I sitt hjemland har han 7 ganger blitt nominert og 4 ganger vunnet Goya-prisen; den spanske versjonen av Oscar-prisen. Bardems mor, en respektert skuespiller, sikret ham en rolle i serien "El Picasso" da han var fire. Skuespillerkarrieren hans startet for alvor da han fikk en rolle i "The Ages Of Lulu". Bardem var med i filmen "Havet innenfor", hvor han vant prisen for beste skuespiller ved Filmfestivalen i Venezia. I tillegg har han spilt i filmene "Collateral", "Goyas gjenferd" og "Love in the Time of Colera".

Josh Brolin (Llewelyn Moss) er en skuespiller som stadig tar utfordrende roller både i store studioproduksjoner og uavhengige filmer. Sist så vi han i "American Gangster". Han har i tillegg spilt flere teateroppsetninger samt tvserier. Brolin debuterte i action komedien "The Goonies". Hans filmer inkluderer "Hollow Man", "Mod Squad", "Nightwatch", "Melinda og Melinda", "Into the Blue" og "Planet Terror".

Joel Coen (regissør/forfatter/ produsent) har to ganger vunnet prisen som beste regissør i Cannes, i 1991 for "Barton Fink" og i 2001 for "The Man Who Wasn't There". I 1996 mottok han en rekke priser, deriblant en Oscar-pris for "Fargo", som han co-skrev sammen med sin bror Ethan. De samarbeidet også om "O Brother Where Art Thou?" som mottok en rekke nominasjoner, og "The Ladykillers". Blant andre filmer han har
co-regissert og co-skrevet, kan nevnes"Raising Arizona, "Intolerable Cruelty", "Den Store Lebowski" og "Blood Simple".

Ethan Coen (regissør/forfatter/produsent) har i likhet med sin bror vunnet flere filmpriser. Han har co-produsert og co-skrevet "Miller's Crossing", "The Ladybird", "Barton Fink" og "O Brother Where Art Thou?". Sammen med sin bror regisserte og skrev han manus til "Fargo" som fikk fire Oscar-nominasjoner og vant to av disse. Blant andre filmer han har co-regissert og co-skrevet, kan nevnes"Raising Arizona, "Intolerable Cruelty", "Den Store Lebowski" og "Blood Simple".

Fakta

Norgespremiere
29.02.2008
Originaltittel
No Country for Old Men
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Tommy Lee Jones
Javier Bardem
Josh Brolin
Woody Harrelson
Kelly Macdonald
Garret Dillahunt
Tess Harper
Barry Corbin
Stephen Root
Rodger Boyce
Beth Grant
Ana Reeder
Kit Gwin
Regi
Ethan Coen
Joel Coen
Manus
Ethan Coen
Joel Coen
Produsent
Ethan Coen
Joel Coen
Scott Rudin
Foto
Roger Deakins
Musikk
Carter Burwell
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 2 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Paramount
Miramax
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Detaljerte beskrivelser av nedskytinger og drap, gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene