Poppers pingviner

Norgespremiere: 26.08.2011
Tillatt for alle
1 t. 34 min.
Barnefilm / Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I den herlige familiekomedien POPPERS PINGVINER møter vi Jim Carrey som den travle forretningsmannen Hr. Popper som plutselig arver seks pingviner. Pingvinene forvandler den hypermoderne New York leiligheten hans til et vinter-eventyrland og livet hans får en helt ny vending. Poppers Pingviner ble filmet i et nediset studio med levende pingviner og er en modernisering av den klassiske boken Herr Poppers pingviner av Richard Atwater.
Tommy Popper vokser opp i Brooklyn, New York. Han gleder seg når faren tar kontakt med han om kvelden via en radio og forteller ham om alle de spennende eventyrene han er med på rundt om i verden.
Mange år senere er han en suksessfull eiendomsmegler på Manhattan og går under tilnavnet Hr. Popper. Han er skilt fra Amanda og har to barn han ser annenhver helg.
Hr. Popper lever et liv i luksus i sin ultramoderne leilighet på Park Avenue og er på god vei til å bli partner i et prestisjefylt firma. Men dette forandrer seg når han en morgen mottar en gave fra sin nylig avdøde far. En treboks med avsenderadresse fra Antarktis viser seg å inneholde en liten pingvin med oransje føtter. En sprell levende pingvin, og ikke en utstoppet en som Hr. Popper først tror!

Siden Hr. Popper ikke har noen intensjoner om å beholde pingvinene tar han kontakt med alt av dyrebutikker, dyrehager og byråer han håper kan hjelpe ham med å bli kvitt pingvinen, men etter en telefon til Antarktis for å få flydd pingvinene tilbake mottar han i stedet fem nye pingviner.
Etter hvert som han blir kjent med sine nye romkamerater og blir glad i dem forandrer livet hans seg dramatisk. Den flotte leiligheten blir forandret til et snøfylt vinterlandskap, jobben han har nedlagt så mye tid i sporer helt av og han havner nesten i fengsel. Men takket være de nye forandringene forstår han endelig hvor viktig familien hans er for ham.

Poppers pingviner er basert på en historie publisert for første gang I 1938. Skrevet av ekteparet Richard og Florence Atwater. Boken forteller den morsomme og rørende historien om en ydmyk malermester og hans familie som arver 12 pingviner. Poppers Pingviner ble raskt en klassiker og leses fortsatt den dag i dag av amerikanske barneskolebarn.
Produsent John Davis elsker boken og forteller at både kona hans og deres barn leste boken da de gikk i tredje klasse på barneskolen. Davis som tidligere har produsert filmer som "Pusur" og "Dr Dolittle" liker historien på flere nivåer. "Det er en flott historie om en fyr som levere et liv som ikke helt fungerer for ham" sier han. "I boken får han tilsendt pingvinene fra en brevvenn og livet hans blir snudd opp ned på en veldig morsom måte."
Filmmanuset som ble skrevet av Sean Anders &sJohn Morris og Jared Stern har lagt handlingen til nåtiden og ikke 1930 årene som i boken. Karakteren Hr. Popper er også veldig forskjellig fra den opprinnelige historien. Men temaet er det samme, hvordan en mann kan forandre og lære nye ting om seg selv gjennom pingvinenes inntreden i livet hans.
Da filmteamet skulle finne den riktige skuespilleren til rollen som Hr. Popper opplevde de et luksusproblem. Det viste seg nemlig at en mengde skuespiller og komikere elsker pingviner! Men, det var til slutt Jim Carey valget falt på. Med bakgrunn fra filmer som "The Truman Show", "Ace Ventura: Pet Detective" og "Bruce Almighty" og med sin fantastiske evne til å spille ut med en herlig fysisk innlevelse var han perfekt i rollen som Hr. Popper!

Fakta

Norgespremiere
26.08.2011
Originaltittel
Mr. Popper's Penguins
Sjanger
Barnefilm
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Jim Carrey
Carla Gugino
Angela Lansbury
Regi
Mark Waters
Manus
Sean Anders
Jared Stern
John Morris
Produsent
Derek Dauchy
Ira Napoliell
Jessica Tuchinsky
Jonathan Filley
Joel Gotler
John Davis
Mark Waters
Foto
Florian Ballhaus
Musikk
Rolfe Kent
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 34 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Davis Entertainment
Twentieth Century Fox Film Corporation
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen antas å ha skadelig virkning på de yngste, derfor blir filmen tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene