Hjelp, vi er russ!

Norgespremiere: 15.04.2011
11 år
1 t. 28 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Markus og Robert er endelig ved målet. 12 års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste lille høl, og at penga de skulle feire for er søkk borte. På toppen av det hele har de en rektor som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16 ...
Utfordringen blir derfor å få fikset tidenes beste russefeiring uten noe cash. Og selvfølgelig å få pult.

Målet for Markus er Caroline. Den fineste dama på skolen. Hun er upraktisk nok litt opphengt i Kenneth - en fyr som er betraktelig rikere enn både Markus og Robert, siden han droppa ut av skolen for å bli snekker. Men det kan virke som Caroline er på gli. Kanskje det teller litt å ha noe i toppen likevel?

Sammen med Truls, Kjell Arne og Vigdis - eller Uglis som Kjell Arne kaller henne - graver de frem et vrak av en minibuss fra en forlatt låve, og med et lite økonomiske bidrag fra den kinesiske utvekslingsstudenten Yao Ming ser det også ut som de kan få den på veien. På veien til Nirvana: Landstreffet i Stavanger!

Om filmen
"Hjelp, vi er russ!" er en homage til ungdomsfilmen som for alvor gjorde seg gjeldende tidlig på 80-tallet. Tenk tilbake til John Hughes' klassiske scener fra filmer som "Skulk med stil" og "Breakfast Club", lett krydret med galskapen fra "Deltagjengen" og med kjønnsdriften fra "American Pie" og "Superbad". Rørt ut med noe underlig påvirkning fra "Napolen Dynamite" og "Hot Rod", og med masse kjærlighet til filmer som "Juno" og "Fast Times at Ridgemont High". Der har du denne filmen.

Det er underlig at ingen har laget en spillefilm om russen siden Edith Carlmar laget "Bedre enn sitt rykte" i 1955, noe produsentene bak "Tomme Tønner"-filmene og "Død Snø" også tenkte. Derfor var det på høy tid at noen satte i gang med det nå. Russetiden har forandret seg drastisk på 55 år. Samtidig er "Hjelp, vi er russ!" satt til et stykke Norge de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Et mindre sted man som ung gjerne ønsker seg vekk fra - i hvert fall om man ikke vet bedre. Denne filmen har funnet dette stedet rent praktisk i Sogn og Fjordane. Nærmere bestemt i Bremanger, en øykommune som har mindre enn 4000 fastboende. Nesten hele "Hjelp, vi er russ!" spilles inn her.

Om regissøren
Kenneth Olaf Hjellum (født 1974) har siden avslutningen av sin utdannelse ved London Film School i 2006 stått bak en rekke kortfilmer og musikkvideoer, hvorav flere har deltatt på festivaler og vunnet priser. Han har også arbeidet som script supervisor på spillefilmer som "Kommandør Treholt &sNinjatroppen", "Tomme Tønner", "Snarveien" og "Død Snø". "Hjelp, vi er russ!" er Kenneths debut som spillefilmregissør, den er skremmende inspirert av hans egen russetid ...

Fakta

Norgespremiere
15.04.2011
Originaltittel
Hjelp, vi er russ!
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Erlend Bentesønn Fougner
Bjørnar Nilsen Øksenvåg
Marte Aunemo
Even Vesterhus
Kristi-Helene Engeberg
Kristoffer Gustavsen
Vinh Duy Nguyen
Kristoffer Joner
Are Kalvø
Aslag Guttormsgaard m.fl
Regi
Kenneth Olaf Hjellum
Manus
Stig Frode Henriksen
Kenneth Olaf Hjellum
Produsent
Terje Strømstad
Benedicte Aubert Ringnes
Kjetil Omberg
Foto
Øystein Lundstrøm
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 28 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Tappeluft Pictures
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
Til tross et komisk univers, inneholder filmen enkelte truende og voldsomme skildringer som kan virke urovekkende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene