Elling

11 år
1 t. 24 min.
DRAMA, KOMEDIE

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Etter et to år langt opphold på Brøynes behandlingshjem, skal Elling tilbake til den tilsynelatende virkelige hverdagen. Sammen med sin litt enklere romkamerat, Kjell-Bjarne, har han fått tildelt en trygdeleilighet ved Majorstua med beskjed om å klare seg selv.
For en som synes at det å krysse et restaurantgulv er en prestasjon på lik linje med en Sydpolekspedisjon, innebærer det nye livet en hel del utfordringer som er nødt til å overvinnes.

Med en uklanderlig vilje, gryende mot og med litt hjelp (samt noen trusler om retur til Brøynes), stavrer Elling og Kjell-Bjarne seg fremover langs nye veier. Og når Kjell-Bjarne møter Kvinnen, og Elling kaster opp av norsk samtidslyrikk, oppstår det situasjoner hvor livets redde gutter må gi alt de har - og enda litt ekstra.

I hovedrollen som Elling ser vi Per Christian Ellefsen. Han har vært ansatt på National-theatret siden 1966 og er en allsidig karakterskuespiller. Ellefsen var også med i regissør Petter Næss´ forrige film "Absolutt blåmandag" og var sist å se i TV-serien "Soria Moria".

Sven Nordin ikles rollen som Kjell-Bjarne, og har etter hvert etablert seg som en av våre mest folkekjære skuespillere bl.a. med roller i "mot i brøstet" og "Vestavind". Nordin var sist og se på filmlerretet mot Hege Schøyen i "Suffløsen".

Filmmanuskriptet er skrevet av Axel Hellstenius. Regissør er Petter Næss (som også regisserte teaterstykket) og produsent er Dag Alveberg fra Maipo Tv og Film.

Elling er en humoristisk og varm historie om å våge seg ut i livet. Filmen er basert på Ingvar Ambjørnsens suksessroman "Brødre i Blodet". Boken er solgt i mer enn 150.000 eksemplarer og over 60.000 stk har sett teaterstykket om ELLING på Oslo Nye.

Fakta

Originaltittel
Elling
Sjanger
DRAMA, KOMEDIE
Skuespillere
Per Christian Ellefsen
Sven Nordin
Per Christensen
Jørgen Langhelle
Marit Pia Jacobsen
Hilde Olausson
Ola Otnes
Eli-Anne Linnestad
Cecilie Mosli
Joachim Rafaelsen
Per Gørvel
Christin Smith
Knut Haugmark
Regi
Petter Næss
Manus
Axel Hellstenius
basert på boken "Brødre i B
Produsent
Dag Alveberg
Foto
Svein Krøvel
Musikk
Lars Lillo-Stenberg
Nasjonalitet
NOR
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 24 min.
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Maipo
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år

Få med deg disse filmene