Twilight - Evighetens kyss

Norgespremiere: 09.01.2009
11 år
2 t. 2 min.
Action / Grøsser / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bella Swan har alltid vært en smule annerledes, og har aldri brydd seg om å passe inn med de andre, trendy jentene på skolen. Når moren hennes gifter seg på nytt og sender Bella av sted for å bo hos faren i den regntunge lille byen Forks i Washington, har hun liten tro på at ting vil bli særlig annerledes.

Det er inntil hun møter den mystiske og veldig pene Edward Cullen, en gutt som ikke ligner på noen andre hun har møtt. Han er både intelligent og flink til å prate for seg, og han ser rett inn i sjelen hennes. Det tar ikke lang tid før Bella og Edward føres inn i en lidenskapelig og avgjort uortodoks romanse.Edward kan løpe raskere enn en fjelløve, han kan stanse en bil med bare nevene - og han har ikke blitt synlig eldre siden 1918. Som alle vampyrer er han udødelig. Men han har ikke hoggtenner, og han drikker ikke menneskeblod. Edward og hans familie er nemlig unike blant vampyrer i valg av livsstil.Bella er den store kjærligheten, tvillingsjelen, Edward har ventet på i 90 lange år. Men jo nærmere de kommer hverandre, jo vanskeligere er det for Edward å motstå den primale tiltrekningskraften han værer ved lukten av henne. Den kan i verste fall bety at han blir offer for et vanvidd han ikke kan kontrollere. Men hva kan de gjøre når Laurent og James, Cullen-familiens svorne vampyrfiender, kommer til byen, på jakt etter Bella?Twilight er basert på den første boken til STEPHENIE MEYER som har opplevd enorm suksess med til nå fire bøker i serien. I Norge heter boken "Evighetens kyss".KRISTEN STEWART har rollen som Bella Swan. Hun dukket første gang opp i The Safety Of Objects, etterfulgt av stor suksess i Panic Room. Hun har også spilt blant annet i Into The Wild, The Messengers, Zathura, Cold Creek Manor og Undertow.ROBERT PATTINSON spiller Edward Cullen og er til nå mest kjent for rollen som Cedric Diggory i de to siste Harry Potter-filmene.CAM GIGANDET er mest kjent fra TV-skjermen og seriene The O.C., CSI, The Young And The Restless og Jack &sBobby.EDI GATHEGI er kjent fra blant annet Gone Baby Gone, The Fifth Patient og Death Sentence.Regissør CATHERINE HARDWICKE har tidligere laget Thirteen, The Lords Of Dogtown og The Nativity Story.


Fakta

Norgespremiere
09.01.2009
Originaltittel
Twilight
Sjanger
Action
Grøsser
Romantikk
Skuespillere
Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Michael Welch
Justin Chon m.fl
Regi
Catherine Hardwicke
Manus
Melissa Rosenberg
Produsent
Greg Mooradian
Mark Morgan
Karen Rosenfelt
Foto
Elliot Davis
Musikk
Carter Burwell
Nasjonalitet
USA
Lengde
2 t. 2 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Maverick Films
Summit Entertainment
Twilight Productions
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Denne filmen inneholder enkelte tildels blodige scener og en noe truende stemning, som gir 11-årsgrense. Enkelte vampyrscener gjør at filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene