Jernanger

Norgespremiere: 16.01.2009
11 år
1 t. 36 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvor langt er en mann villig til å gå for å gjenvinne sin ungdoms kjærlighet? Og stemmer egentlig ordtaket om at gammel kjærlighet ikke ruster?

Eivind ( Bjørn Sundquist) bor og driver kafé på Jernanger, som har ligget ved kai i Stavanger de siste 30 årene. Blant inventaret på kafeen møter vi Eivinds eldste venn, Advokaten (Nils Utsi), som også kommer nordfra, Pedersen (Hans Petter Hansen) som bor i Spania med kona halve året, og Rolvsen (Magne Høyland), som sammen med resten av bandet spiller twanggitar og trekkspillmazurka - mot øl som betaling. Eivind er en temperamentsfull grinebiter som ikke er redd for noe - bortsett fra kjærligheten. Han kan ikke glemme sin ungdoms Beatrice, langt der oppe i nord. Likevel har han aldri reist tilbake. Han skulle bare få skikk på livet først. Båten. Drikkingen. Men det ble aldri orden, så han ble nå liggende der og vente.

Til han møter unge Kris som også flykter fra den store kjærligheten. Med verdens fineste kjæreste, Erika, ligger alt til rette for et kjærlighetsfylt og lykkelig liv. Men Kris gidder absolutt ikke slå seg til ro i landsbyen Stavanger. Han skal ut og se verden. Først. Han slenger mobilen i Vågen og begir seg av gårde. Morgenen etter våkner han fyllesjuk og vammel i livbåten på Jernanger, femti meter unna der han dro fra.

De to mennene finner hverandre. Og legger sammen en storslått plan. Omveien blir til mens man går.......

Jernanger er en vindskeiv og skranglete kjærlighetsfilm. En film full av svart humor og fandenivoldskhet.

Fakta

Norgespremiere
16.01.2009
Originaltittel
Jernanger
Sjanger
Drama
Skuespillere
Bjørn Sundquist
Pål Sverre Hagen
Hans Petter Hansen
Magne Høyland
Nils Utsi
Mary Sarre
Inga Marja Sarre
Ailo Gaup
Regi
Pål Jackman
Manus
Pål Jackman
Eigil Jansen
Hans Erik Voktor
Produsent
Maria Ekerhovd
Foto
Jakob Ingimundarson
Musikk
Karsten Fundal
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Kong Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Intense scener og dramatiske situasjoner i et realistisk miljø kan virke urovekkende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene