The Runaways

Norgespremiere: 30.04.2010
11 år
1 t. 46 min.
Drama / Musikkfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Biografisk drama og musikkfilm med Kristen Stewart fra Twilight-filmene, om tenåringsbandet "The Runaways" med Joan Jett som rocket USA på 70-tallet.
Kristen Stewart og Dakota Fanning er rockestjernene i en musikkdrevet historie om jente- og tenåringsbandet The Runaways. Filmen følger to venner, Joan Jett og Cherie Currie, på deres vei fra rebellsk tenåringsliv i California til stjernetilværelse i The Runaways - det legendariske bandet som ryddet vei for senere generasjoner jenteband.

Joan og Cherie tas under vingene til manager Kim Fowley (Michael Shannon) som får jobben med å skape suksess av to småvrange, urutinerte individualister. Vi får et spennende biografisk innblikk i det stormende samarbeidet mellom Joan og Cherie, både på og utenfor scenen.

Med hardt opparbeidet rockimage og et rått talent er veien mot stjernehimmelen kort for de to: Joan med det bankende rock'n roll-hjertet, Cherie med sitt Bardot-aktige utseende, selve sexsymbolet i jentebandet The Runaways.

Fakta

Norgespremiere
30.04.2010
Originaltittel
The Runaways
Sjanger
Drama
Musikkfilm
Skuespillere
Kristen Stewart
Dakota Fanning
Scout Taylor Compton
Tatum O'Neal
Michael Shannon
Regi
Floria Sigismondi
Manus
Floria Sigismondi
Produsent
Art Linson
John Linson
William Pohlad
Foto
Benoit Debie
Musikk
Lillian Berlin
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
River Road Entertainment
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne biografiske musikkfilmen om jentebandet "The Runaways" inneholder tenåringsproblematikk knyttet til blant annet rus, seksualitet og språkbruk. Tematikken kan virke forstyrrende på barn, og filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene