Jane Eyre

Norgespremiere: 24.06.2011
11 år
2 t.
Drama / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I denne nye filmatiseringen av Jane Eyre tilfører Sin Nombre-regissør Cary Fukunaga nytt liv og fornyet aktualitet til Charlotte Brontës tidløse og klassiske historie.
Etter å ha mistet sine foreldre tvinges Jane Eyre til å bo hos fjerne og følelseskalde slektninger. Hun blir kastet ut, og havner i et hjem for foreldreløse barn. Årene går, og når Jane er voksen nok til å forlate barnehjemmet, søker hun jobben som guvernante hos den gåtefulle Mr. Rochester på hans eiendom Thornfield Hall. Det går ikke lang tid får han har vunnet hennes hjerte, og kjærligheten mellom dem blir gjensidig. Men alt er ikke som det ser ut til ved Thornfield Hall, og Jane får vite at Mr. Rochester gjemmer på en mørk hemmelighet.

Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og Michael Fassbender (Inglorious Basterds) spiller Jane og Rochester i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner.

Fakta

Norgespremiere
24.06.2011
Originaltittel
Jane Eyre
Sjanger
Drama
Romantikk
Skuespillere
Mia Wasikowska
Michael Fassbender
Jamie Bell
Judi Dench
Sally Hawkins
Tamzin Merchant
Simon McBurney
Sophie Ward
Regi
Cary Fukunaga
Manus
Moira Buffini
Produsent
Alison Owen
Paul Trijbits
Foto
Adriano Goldman
Musikk
Dario Marianelli
Nasjonalitet
Storbritannia
Originalspråk
Engelsk/ Fransk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Focus Features
BBC Films
Ruby Films
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske skildringer og scener med en truende stemning. Disse kan virke urovekkende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene