Tomboy

Norgespremiere: 04.05.2012
Tillatt for alle
1 t. 18 min.
Drama
Tomboy er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

- there's a new kid in town.

Tomboy er en gripende film som befinner seg i skillet mellom uskyldig barndom og en gryende, røff ungdomstid. Den er en følsom, realistisk og til tider komisk, med sterke prestasjoner fra alle involverte. Céline Sciammas kritikerroste og prisvinnende spillefilm Tomboy er nå klar for norske kinoer.
I Céline Sciammas andre spillefilm møter vi en familie med to døtre, 10 år gamle Laure og 6 år gamle Jeanne. I jeans og t-skjorte, og med kortklipt hår, er det lett å forveksle Laure med en gutt, og det er nettopp det som skjer da hun møter nabojenta Lisa. Laure blir Mikael. Hjemme med foreldrene og den jentete lillesøsteren er hun Laure - med vennene og den nye kjæresten er hun Mikael. Med kreative midler skjuler hun sin lille hemmelighet og bygger sin nye identitet. Men leken må nødvendigvis ende: Skoleferien er snart over. Sannheten må frem i lyset og Laure må ta konsekvensene av det som begynte som en uskyldig lek. Céline Sciamma leverer en lett og sjarmerende fortelling om oppvekst. En film som også handler om forhold mellom barn, mellom barn og foreldre, og til og med det mer komplekse forholdet mellom ens hjerte og kropp.

Tomboy har vunnet en rekke priser. Deriblant Teddy-prisen under filmfestivalen i Berlin.

Céline Sciamma (f. 1978) er oppvokst en av Paris forstader. Etter en mastergrad i fransk litteratur, tok hun manusforfatter-kurs ved den franske filmskolen La Femis. Hun fordeler sitt arbeid mellom selvstendige prosjekter, samarbeid med andre regissører, samt at hun skriver manuskripter til film- og tv-produksjon.
Vannliljer, hennes debutfilm, ble utvalgt til Cannes / Un certain Regard (07) og til mer enn 30 festivaler verden over (Toronto, London, New York, Tokyo, Rotterdam m.fl.) Filmen var elsket av filmkritikerne og vant den prestisjefylte franske prisen Louis-Delluc.

Fakta

Norgespremiere
04.05.2012
Originaltittel
Tomboy
Sjanger
Drama
Skuespillere
Zoé Héran
Malonn Levana
Jeanne Disson
Sophie Cattani
Mathieu Demy
Yohan Vero
Noah Vero
Cheyenne Laine
Ryan Boubekri
Regi
Céline Sciamma
Manus
Céline Sciamma
Produsent
Bénédicte Couvreur
Foto
Crystel Fournier
Musikk
Jean-Baptiste de Laubier
Nasjonalitet
Frankrike
Språk
Fransk
Lengde
1 t. 18 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Hold Up Films & Productions
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene