Trolljegeren

Norgespremiere: 29.10.2010
11 år
1 t. 43 min.
Komedie / Mockumentary

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

De tre DH-studentene Thomas Schøien, Johanna Pedersen og Kalle Stensvik som går på medialinjen i Volda får som skoleoppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom.

Til å begynne med vet de bare at han skal hete Hans og de mistenker ham for å være ulovlig bjørnejeger. Det viser seg imidlertid at mannen langtfra er krypskytter. Han har et langt farligere og mer fantastisk yrke.

Etter hvert som Hans åpner seg for ungdommene avdekkes sider ved det norske samfunnet som får de siste dagers mediasensasjoner om politisk korrupsjon, bevisplanting og landssvik til å blekne. Her dreier det seg om myndighetenes bevisste handlinger for å føre det norske folk bak lyset over mange generasjoner.

De tre ungdommene nekter til å begynne med å tro på Hans. Men i løpet av filmen står de overfor situasjoner som på utrolig vis fjerner all tvil om hva som er sant og ikke sant. Dessverre betyr det samtidig at ungdommene plutselig sitter på farlig viten og det skal få dramatiske konsekvenser.

"Trolljegeren" er virkelig en norsk film du aldri har sett maken til! Den har vekket stor internasjonal oppmerksomhet og kan bli den største norske filmeksport-sukessen noensinne.

Fakta

Norgespremiere
29.10.2010
Originaltittel
Trolljegeren
Sjanger
Komedie
Mockumentary
Skuespillere
Glenn Erland Tosterud
Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck
Otto Jespersen
Regi
André Øvredal
Manus
André Øvredal
Produsent
John M. Jacobsen
Sveinung Golimo
Foto
Hallvard Bræin
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Filmkameratene
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Voldsomme lydeffekter og skumle troll kan virke skremmende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene