The Lady

Norgespremiere: 27.04.2012
15 år
2 t. 10 min.
Biografi / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

THE LADY er en episk, intim og viktig fortelling om Nobels Fredpris-vinner Aung San Suu Kyi og hennes kamp for Burma. Hun er en av vår tids store heltinner og hun setter et eksempel på at det nytter.
I en alder av tre år hadde Aung San Suu Kyi opplevd at hennes far hadde ført Burma til selvstendighet og sett han bli drept av en dødsskvadron. Som voksen reiser hun til England hvor hun finner en ektemann, får barn og lever et lykkelig liv. Helt til hennes mors sviktende helse tvinger henne til å returnere til hjemlandet, et land preget av militærdiktatur. Her møter hun et såret folk i opprør, et folk som krever demokratiske reformer og hennes politiske bevissthet utfolder seg. Hun aksepterer å være et ikon for Burmas folk til de får selvbestemmelsesrett.

Gjennom stor detaljrikdom forteller The Lady historien om Suu Kyis stadige tragedier og triumfer og ikke minst tildelelsen av Nobels fredspris. Filmen er også en episk kjærlighetshistorie om hvordan et ekstraordinært par og familien deres ofret sin egen lykke for en høyere sak. Michelle Yeoh (Snikende tiger, skjult drage og Memoirs of a Geisha) legemliggjør det levende symbolet på frihet, mens hennes ektemann spilles med stor ømhet av David Thewlis (Harry Potter-serien, War Horse).
Fakta

Norgespremiere
27.04.2012
Originaltittel
The Lady
Sjanger
Biografi
Drama
Skuespillere
Michelle Yeoh
David Thewlis
William Hope
Sahajak Boonthanakit m.fl.
Regi
Luc Besson
Manus
Rebecca Frayn
Produsent
Luc Besson
Andy Harries m.fl
Foto
Thierry Arbogast
Musikk
Eric Serra
Nasjonalitet
Frankrike
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Europacorp m.fl
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Skildringer av flere henrettelser gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene