Oslo 31. august

Norgespremiere: 31.08.2011
15 år
1 t. 34 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ett døgn, én mann, én by

En ny film av Joachim Trier og teamet bak "Reprise". "Oslo, 31. august" er et portrett av Oslo i dag - inspirert av kultromanen "Le feu follet". Et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.

Anders (Anders Danielsen Lie) er i ferd med å fullføre sin narkotikarehabilitering på landsbygda. Som en del av programmet har han fått lov til å gi inn i byen for et jobbintervju. Anders drar nytte av permisjonen, og driver rundt i byen og treffer på gamle kjente. Anders er smart, kjekk og fra en god familie, men han er dypt hjemsøkt av alle mulighetene han har kastet bort, og av alle menneskene han har sviktet. Han er fortsatt relativt ung, men føler at hans liv på mange måter er allerede over.

For resten av dagen og til langt på natt, vil spøkelser av tidligere feil kjempe mot sjansen for kjærlighet, muligheten for et nytt liv, og håpet om å se en fremtid ved morgengry.


Fakta

Norgespremiere
31.08.2011
Originaltittel
Oslo 31. august
Sjanger
Drama
Skuespillere
Anders Danielsen Lie
Hans Olav Brenner
 Ingrid Olava
Petter With
Regi
Joachim Trier
Manus
Eskil Vogt og Joachim Trier
Produsent
Hans Jørgen Osnes
Yngve Sæther
Foto
Jakob Ihre
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 34 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
MOTLYS AS
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen har en gjennomgående dyster stemning, og inneholder tematikk som kan virke forstyrrende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene