Kill Buljo - The Movie

Norgespremiere: 23.03.2007
11 år
1 t. 32 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

In Kautokeino No One Can Hear You Scream

Forlovelseskaffen til Jompa Tormann ender skjebnesvangert. Den ukompliserte og gifteklare samen blir brutalt skutt ned. Samtlige gjester, inkludert bandet Banana Airlines havner i skuddlinjen og stryker med. Den same- og kvinnehatende politimannen Sid Wisløff settes på saken. Sammen med kollega Unni Formen og den samiske veiviseren Peggy Mathilassi starter han jakten på de skyldige. Men Jompa overlevde ... Han vet hvem som sto bak massakren og vil han ha hevn. Blodig hevn ...
I "Kill Buljo - The Movie" møter vi vår helt, Jompa Torman, idet han motvillig er på vei inn i ekteskapet. Brudeparets familier er samlet til den tradisjonelle forlovelseskaffen på Katuokeino samfunnshus når helvete bryter løs. The Deadly Sapmi Assassination Squad, bestående av Tampa Buljo, Crazy Beibifeit, Dr. Kjell Driver og Bud Light stormer lokalet, trekker våpnene, og plaffer løs på alt som beveger seg. Ingen skal forlate huset i live ...

Men én gjør nettopp det - heldigvis - for ellers hadde det ikke vært noen film. Jompa overlever mirakuløst og havner i dyp koma.

Den same- og kvinnehatende politibetjenten Sid Wisløff, blir sammen med sin assistent Unni Formen satt på saken, og Wisløff er sikker i sin sak; Jompa Tormann drepte selv alle sine gjester, og plantet så fire skudd i egen skalle for å virke uskyldig.

Noen uker senere våkner Jompa fra koma og er opptatt av én ting; å tømme blæra. Deretter: hevn. Han skal finne The Deadly Sapmi Assassination Squad og gjøre opp med dem - en etter en. I hælene har han Sid Wisløff og Unni Formen, som sammen med den samiske veiviseren Peggy Mathilassi skal spore ham opp, og sette ham bak lås og slå.

Historien bak
En liten kompisgjeng fra Alta med ett kamera og altfor mye fritid. Slik kan man oppsummere starten på "Kill Buljo - The Movie".

Sommeren 2004 laget Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen, Martin Hykkeryd, Ørjan Gamst, John Even Pedersen og Odd Helge Haugsnes kortfilmen "Kill Buljo". Ideen kom da Tommy og Stig Frode var i den lokale videosjappa Bobbo og snakket om at det hadde vært morsomt å lage en nordnorsk parodi på "Kill Bill". De samlet gjengen, filmet hele greia på en dag og redigerte den på en halv time. Det var opprinnelig ment som en intern spøk - bare noe å vise til kompiser - men etter hvert ble den vist som forfilm på Alta Kino, og senere lagt ut på internett.

Etter at "Kill Buljo" rundet 10.000 nedlastninger, bestemte gjengen seg for å lage en oppfølger; "Kill Buljo 2". Den filmet de på to dager, redigerte på en time, og doblet budsjettet fra 50 til 100 kr. Så ble også den lagt ut på nettet. Nettavisen.no plukket den opp og la den på forsiden med tittelen; "Årets morsomste film" - noe som førte til over 300.000 nedlastninger. Da dukket ideen om en hel spillefilm opp ...

For å få til dette, måtte alle som skulle jobbe bak kamera kunne gjøre flere enn en ting. Størrelsen på crewet var under en tredel av vanlige filmproduksjoner. De fleste av de involverte ble rekruttert av regissør Tommy Wirkola under hans siste filmskoleår i Australia. Derfor finnes både svensker og australiere på rulleteksten, selvfølgelig i tillegg til alskens nordmenn. Fellestrekk; de er unge, sultne og lovende.

Det var skralt med penger i starten, men dette stoppet ikke "Kill Buljo". Gutta satte først opp live-showet Prosjekt Adonis, som de turnerte med for å samle startkapital til prosjektet. Alta Kommune ville også bidra og ga 100.000 kr i støtte. Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og Magne Ek startet så opp produksjonsselskapet Yellow Bastard Production, og fikk etter hvert med to investorer.

Da filmingen startet i april 2006 hadde YBP 400.000 kr - halvparten av budsjettet. Produksjonsselskapet satset på å få inn resten av pengene etter hvert, og innen innspillingen var ferdig 23. juni var finansieringen i boks. Filmen "Kill Buljo - The Movie" ble spilt inn på to måneder med et crew på tolv personer og et budsjett på 890.000 kr.

Fakta

Norgespremiere
23.03.2007
Originaltittel
Kill Buljo - The Movie
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Stig Frode Henriksen
Tommy Wirkola
Linda Øverli Nilsen
Natasha Angel Dahle
Martin Hykkerud
Ørjan Gamst
John Even Pedersen
Christian Reiertsen
Frank Arne Olsen
Ørjan Gamst
Jørn Tore Nilsen
Merete Nordahl
Heidi Monsen
Aina Timbiani m.fl.
Regi
Tommy Wirkola
Manus
Stig Frode Henriksen
Tommy Wirkola
Produsent
Terje Strømstad
Foto
Matt Weston
Odd Helge Haugsnes
Musikk
Kjell Rune Myrland
Petter Andreas Carlsen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Yellow Bastard Production
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene