Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Norgespremiere: 25.12.2011
15 år
2 t. 8 min.
Action / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Robert Downey Jr. stråler igjen som verdens mest berømte detektiv, Sherlock Holmes. Guy Richie står nok en gang for regien, og Jude Law er tilbake som hans formidable kollega, Dr. Watson.
Sherlock Holmes har alltid vært den smarteste i sin tid, til nå. Men en ny, kriminell mesterhjerne, Professor Moriarty (Jared Harris) dukker opp som en intellektuell utfordring for Holmes. Med sin evne til ondskap og totale mangel på samvittighet, får han taket på selveste Holmes.

Når kronprinsen av Østerrike blir funnet død, ser bevisene ut til å peke mot selvmord, i hvert fall ifølge Inspector Lestrade (Eddie Marsan). Men Sherlock Holmes skjønner at prinsen har vært utsatt for mord - et mord som bare er en liten del av en større, illevarslende plan, - iverksatt av en viss Professor Moriarty.

Etterforskningen har visse fordelaktige sider når den fører Holmes til en hemmelig "gentlemen's club", der både Sherlock og hans bror, Mycroft Holmes (Stephen Fry), skåler for Dr. Watsons siste dag som ungkar. Her møter også Holmes Sim (Noomi Rapace), en mystisk spåkone, som ser mer enn hun avslører og gjennom sin uvitende deltakelse i mordet på kronprinsen er morderens neste mål. Holmes klarer så vidt å redde livet hennes, og som takk blir hun motvillig med på å hjelpe ham.

Etterforskningen blir enda mer farlig når den fører Holmes, Watson og Sim over kontinentet fra England til Frankrike og Tyskland, og videre til Sveits. Men den utspekulerte Moriarty er alltid et steg foran med sitt nett av død og ødeleggelse, og hvis han lykkes vil han kunne endre historien for alltid.

Fakta

Norgespremiere
25.12.2011
Originaltittel
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Sjanger
Action
Eventyr
Skuespillere
Robert Downey Jr.
Jude Law
Stephen Fry
Jared Harris
Rachel McAdams
Noomi Rapace
Kelly Reilly
Geraldine James
Regi
Guy Ritchie
Manus
Michele Mulroney
Kieran Mulroney
Produsent
Susan Downey
Dan Lin
Joel Silver
Lionel Wigran
Foto
Phillippe Rousselot
Musikk
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 8 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder store mengder actionvold, en torturscene og skildring av en mann som skyter seg. Dette gjør at filmen får 15-årsgrense

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene