Saras nøkkel

Norgespremiere: 01.04.2011
11 år
1 t. 51 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det gripende dramaet "Saras nøkkel" med Kristin Scott Thomas bygger på Tatiana de Rosnays boksuksess med samme navn, en roman som lå utrolige 90 uker på New York Times bestselgerliste.
Paris, juli 1942. Sara, en 10-årig jødisk jente rekker akkurat å få gjemt unna sin yngre bror i klesskapet. Bare minutter senere arresteres resten av familien på brutalt vis av det franske politiet, under den beryktede jøde-arrestsjonen, Vel' d'Hiv. Den unge jenta låser døra og gjemmer nøkkelen, overbevist om at hun skal komme tilbake og låse ut sin bror om noen timer senere. Men timer blir til døgn, og Saras desperasjon tiltar.

60 år senere, i forkant av minnedagen for Vel' d'Hiv, får den amerikanske journalisten Julia Jarmond oppdraget å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Under arbeidet med saken snubler hun over Saras neddyssede familiehistorie, og hun blir raskt overbevist om at det er denne hendelsen hun skal avdekke. I arbeidet med saken snubler Julia over flere tegn som leder henne mot Sara, samtidig som hun begynner å stille spørsmål ved sitt eget liv - og sin fremtid.

I rollene møter vi Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance og Niels Arestrup. Regien er ved Gilles Paquet-Brenner.

Profil: Kristin Scott Thomas, f. 1960, England
Den britiske skuespilleren som også har fransk statsborgerskap, flyttet til Paris for å jobbe som au pair i en alder av 19 år. Etter å ha bodd i London og studert drama, valgte hun Paris da hun fikk høre at hennes skuespillertalent var begrenset. Men Frankrike bød på nye dramastudier, og i avgangsåret 1986 fikk hun spille mot popstjernen Prince i filmen "Under The Cherry Moon". Scott Thomas bemerket seg videre i Roman Polanskis sterke drama "Bitter Moon" fra 1992, hvor hun spilte mot landsmannen Hugh Grant. To år senere kom det endelige gjennombruddet med "Fire bryllup og en gravferd". Hun ble i 1996 Oscar-nominert for sin hovedrolle i "Den engelske pasienten", og har med "Saras nøkkel" medvirket i langt over 60 filmer: Kristin Scott Thomas ble i 2003 innlemmet i den ærefulle "Order of the British Empire".

Fakta

Norgespremiere
01.04.2011
Originaltittel
Elle s'appelait Sarah
Sjanger
Drama
Skuespillere
Kristin Scott Thomas
Mélusine Mayance
Niels Arestrup
Frédéric Pierrot
Michael Duchaussoy
Regi
Gilles Paquet-Brenner
Manus
Gilles Paquet-Brenner
Serge Joncour
Produsent
Stéphane Marsil
Foto
Pascal Ridao
Musikk
Max Richter
Nasjonalitet
Frankrike
Språk
Engelsk/Fransk
Lengde
1 t. 51 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Hugo Productions
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dramatiske skildringer og opprivende tematikk gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene