Happy Feet

Norgespremiere: 01.12.2006
7 år
1 t. 48 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den som er tro mot seg selv kan utgjøre all verdens forskjell.

Hos keiserpingvinene lykkes du ikke uten en sangstemme. Det er synd for Mumle, som bare kan steppe. Når matmangel truer, får Mumles fotrappe talent skylda, og han landsforvises. Han må satse alt for å kunne ønskes velkommen tilbake.

Etter en streng vinter under farens beskyttende buk, kommer lille Mumle ut av egget, klar til å finne sin plass i kolonien av keiserpingviner på Sydpolen. Den søte, dunbløte ballen av en pingvin har ett, stort problem: Uansett hvor hardt han prøver, klarer ikke Mumle å synge en eneste tone. Han passer derfor ikke inn i en verden der hver eneste pingvin må ha en "hjerte-smertesang" for å finne sin sjelefrende.

Gloria er den eneste utenom Norma Jean som forsvarer Mumle. Hun er hans store kjærlighet og naturlige sjelefrende. Hun er vakker og veslevoksen, og har kjent Mumle siden han kakket seg ut av egget sitt. Hun ser på ham som en lillebror, og forsvarer ham på skolen når de andre barna ler av ham på grunn av den grusomme sangstemmen.
Det Mumle mangler i stemmebåndet, gjør han opp for med føttene. Han er en glimrende stepper. Når han slipper løs de dypeste følelsene, kommer de ikke gjennom nebbet... de strømmer ut gjennom de "glade føttene"!

Når havet går tomt for fisk, klandrer de ærverdige Gamle i pingvinlandet Mumle og hans merkelige "hopp og sprett"-ganglag for å forstyrre naturens gang. Han landsforvises. Sammen med en rappkjeftet gjeng Adelie-pingviner legger Mumle ut på en reise over det enorme kontinentet for å bevise at de Gamle tar feil. Han mener det er langt mer truende årsaker til fiskemangelen enn de rytmiske føttene hans. Mumle har så rett - og bare føttene kan redde ham fra farene som truer.

George Miller
(regi/manus/produksjon)
George Miller er tre ganger Oscar-nominert: for beste film og beste tilrettelagte manuskript til familiefilmen "Babe" (1995), som vant én Oscar-pris og ble nominert til seks andre; og for beste originalmanuskript, til "Lorenzos olje" (1992). For sistnevnte ble Susan Sarandon nominert til Oscar-pris for beste kvinnelige skuespiller.
Millers kinodebut som regissør var "Mad Max" (1979), en fremtidsvisjon om tiden etter tredje verdenskrig. Mel Gibson begynte sin klatring mot stjernehimmelen for sin tittelrolle. Filmen fikk to oppfølgere, og Miller er i gang med å utvikle fjerde del i serien.
George Miller har også blant annet regissert "Heksene i Eastwick" (1987), med Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon og Michelle Pfeiffer.

Mumle (Benjamin Hellstad/Elijah Wood)
Denne søte, lille, dunbløte ballen av en pingvin er sønnen til Memphis og Norma Jean. Han har ett, stort problem: Uansett hvor hardt han prøver, klarer ikke Mumle å synge en eneste tone. Han passer derfor ikke inn i en verden der hver eneste pingvin må ha en "hjerte-smertesang" for å finne sin sjelefrende. Men tilfeldigvis er Mumle en glimrende stepper. Når han slipper løs de dypeste følelsene, kommer de ikke gjennom nebbet... de strømmer ut gjennom de "glade føttene"!
Etter som Mumle blir en tenåring som ønsker å føle at han hører til et sted, består han ikke prøven og er den siste som mister barnefjærene... og han blir stående enda mer på utsiden. Men Mumle er nysgjerrig på verden og er ikke redd for å møte utfordringene som kommer i hans vei.

Når havet går tomt for fisk, klandrer de Gamle i pingvinlandet Mumle og hans merkelige "hopp og sprett"-ganglag for å forstyrre naturens gang. Derfor legger han ut på en reise over det enorme kontinentet for å bevise at de Gamle tar feil.

Til sist vender den dansende dusten tilbake til Keiserlandet som en helt. Mumle søker sannheten... men viljen til å være seg selv gjør ham heroisk.


Gloria (Benedikte Kruse/Brittany Murphy)
Hun er Mumles store kjærlighet og naturlige sjelefrende. Hun er vakker og veslevoksen, og hun har kjent Mumle siden han kakket seg ut av egget sitt. Hun ser på ham som en lillebror, og forsvarer ham på skolen når de andre barna ler av ham på grunn av den grusomme sangstemmen.

Gloria er alltid kvikk og full av selvtillit, og hun vokser opp til å bli en spenstig og strålende tenåring - Keiserlandets mest ettertraktede diva. Hun har en stemme så vakker at den kan få samfunnet til å stanse og lytte... og den fortsatt dunbløte Mumle er som forhekset av henne. Gloria har mange beilere, men er svak for Mumle. Hun er og blir hans beste venn og støttespiller i tykt og tynt.

Skjebnen vil at de skal være sammen, men begivenhetene skiller dem.

Amigoene - Nestor, Lombardo, Ramon, Rinaldo og Raul (henholdsvis Carlos Alazraqui, Johnny Sanchez III, Robin Williams, Jeff Garcia og Lombardo Boyar)
Amigoene er en fleipete, komisk gjeng sør-amerikanske Adelie-pingviner. De synes Mumles dansetrinn er "tilfeldigvis kule" og en glimrende måte å imponere damene på!

Amigoene ledes av Ramon, den minste og mest egoistiske i en gjeng som ville vært skikkelige tapere hvis de ikke hadde hverandre. Sammen er de rastløse... men de er ekstremt lojale mot Mumle og blir gjerne med ham på ville eventyr. Innerst inne vet de at også Mumle står på utsiden, og Amigoene er de første som aksepterer ham for det han er.


Norma Jean (Jannike Kruse Jåtog/Nicole Kidman)
Hun er den stolte moren til vår helt, Mumle. Norma Jean er sin generasjons diva, og hun kaprer hjertet til drømmepingvinen Memphis med sin "hjerte-smertesang"... sangen blir til kjærlighet, og kjærligheten blir til et egg. Til tross for sin flørtende oppførsel, er Norma Jean sterk og klartenkt gjennom historien. Hun har et avslappet forhold til Mumles underlige og utradisjonelle oppførsel, og er åpen for endringer. Kort sagt, hun elsker alt fra Mumles tonedøve nebb til hans trippende føtter. Der andre er oppgitt over ham, forsvarer og oppmuntrer hun sønnen sin. Tilliten hennes betaler seg... da Mumle kommer tilbake til Keiserlandet, gjør han moren sin stolt.


Memphis (Håvard Bakke/Hugh Jackman)
Memphis er Mumles far, og han er betatt av sin sjelefrende Norma Jean fra det øyeblikket "hjerte-smertesangene" deres smelter sammen. Memphis holder seg hjemme sammen med de andre keiserpingvinene for å ruge på egget mens Norma Jean og de andre mødrene drar ut til sjøen for å finne fisk. Memphis dagdrømmer om Norma Jean gjennom den lange, barske vinteren, og da skjer den fryktelige tabben: Han mister egget på isen. Han røper ikke tabben for noen, men Memphis er full av skyldfølelse når Mumle blir født med sine "glade føtter" og manglende sangstemme. Når hele Keiser-samfunnet skylder på Mumle for de dårlige tidene, innrømmer Memphis tabben sin og ber sønnen om å forandre seg. Avstanden mellom far og sønn er umulig å fjerne... helt til Mumle hjelper Memphis å utvikle talentet sitt.


Sussebass (Even Stormoen/Robin Williams)
Sussebass er en guru av en klippehopperpingvin som deler av sin visdom med innbyggerne i Adelie-landet... mot et beskjedent honorar. Derfor er han styrtrik... og ikke rent lite populær blant damene. Sussebass bruker sin sjelfulle stemme og karisma til å omgi seg med en beundrerskare. Han forteller gjerne historien om hvordan den hellige amuletten (en plastring fra en sekspakning) ble skjenket ham av "Mystiske vesener".
Hans kraftkilde og visdom fører til at han kommer i livsfare. Mumle er den eneste som kan redde Lovelace fra en stygg slutt. Sussebass blir Mumles beste støttespiller, og fortelleren i denne historien.


Frøken Viola (Unn Vibeke Hol/Magda Szubanski)
Frøken Viola er den muntre og tålmodige læreren på Pingvin barneskole. Hun skal hjelpe til med å foredle "hjerte-smertesangene" til Mumle og klassekameratene hans. Hun er den første som oppdager den fantastiske stemmen til Gloria... og den fryktelige sannheten om at Mumle ikke kan synge en eneste tone.


Fru Astrakhan (Monica Hjelle/Miriam Margolyes)
Hun er spesiallæreren i sang som Mumbles foreldre henvender seg til... deres siste håp om at Mumle kan bli en "hel" pingvin. Men denne russiske naturkraften har aldri hatt en elev som Mumle.


Noah den eldre (Nils Ole Oftebro/Hugo Weaving)
Den aldrende patriarken i Keiserlandet prøver å holde samfunnet sammen gjennom stadig vanskeligere tider. Noah er en myndig leder som støttes av en gruppe Eldre, men han strever med å holde stand mot forandringens vinder. Mumble og hans "glade føtter" er en trussel mot Noahs autoritet og verdigheten i hans stolte keiserland.


Elefantseler
Disse enorme, australske spekkbergene er trege, illevarslende og kverulerende med en truende undertone. De er isolerte bygdeskapninger som sjelden ser fremmede - og de liker dem ikke. Det som skremmer Amigoene er at disse ruvende, massive skapningene varsler dem om vesener som er enda skumlere og illevarslende - De fremmede.


Skua-sjefen (Bjørn Moan/Anthony LaPaglia)
Han er den storkjeftede sjefen for en tøff gjeng med Skua-fugler som truer unge Mumble. Sjefen har et rart gult bånd rundt foten og synes han er forpliktet til å fortelle alle om hvordan han fikk det. Heldigvis for Mumble redder denne "bortføringshistorien" ham fra disse rovdyrene - og gir ham det første beviset for at fremmede finnes.

Fakta

Norgespremiere
01.12.2006
Originaltittel
Happy Feet
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Hugo Weaving
Elijah Wood
Anthony LaPaglia
Robin Williams
E.G. Daily
Brittany Murphy
Magda Szubanski
Hugh Jackman
Miriam Margolyes
Nicole Kidman
Steve Irwin
Norske stemmer
Marius Stige
Benjamin Hellstad
Jannike Kruse Jåtog
Håvard Bakke
Monica Hjelle
Tommy Karlsen
Even Stormoen
Nils Ole Oftebro
Duc Ma
Regi
George Miller
Manus
Warren Coleman
John Collee
Produsent
George og Bill Miller
Foto
Andrew Lesnie
Musikk
John Powell
Nasjonalitet
USA
Språk
Norske stemmer
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Grunnet flere dramatiske forfølgelsesscener får filmen 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene