Bobby

Norgespremiere: 12.01.2007
11 år
1 t. 56 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er 6. juni 1968 og vi befinner oss på det amerikanske Ambassador Hotel. Personalet og gjestene står klare for å hilse på Senator Robert "Bobby" F. Kennedy. Dette er stedet hvor Bobby skal tilbringe sine siste timer, han myrdes kort tid etter å ha holdt sin tale.
"Bobby" er en fiktiv historie spunnet rundt flere forskjellige mennesker, hvis liv veves sammen før og under snikmordet på senator Kennedy. Filmen fokuserer på forholdet mellom kjønnene, mellom raser og de sosiale forskjeller som utgjør selve fundamentet for menneskeheten. Vi får beskue hvordan livet kan endre seg radikalt bare i løpet av et øyeblikk, under en sentral begivenhet i amerikansk historie. Alle karakterene er alminnelige mennesker som plutselig befinner seg i sentrum av en av USAs mest betydningsfulle hendelser.

Bobby er ingen politisk fortelling, selv om politikk har en underliggende betydning. Det er ingen biografi om Robert Kennedy, men det er historien om alle mennesker. Historien er sett gjennom øynene på 22 personer, hvis håp, engstelser og optimisme avhenger av deres forventninger til den unge senatorens politiske innflytelse. Men i stedet opplever de tragedien som rammer dem alle, uansett rase, kjønn, alder og sosialt nivå.

Emilio Estevez har skrevet, regissert og spiller med i denne filmen. Skuespillerlisten er imponerende med bl.a. Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Martin Sheen, Heather Graham, Laurence Fishburne, Helen Hunt, Lindsay Lohan, Christian Slater, Elijah Wood og mange flere.

Fakta

Norgespremiere
12.01.2007
Originaltittel
Bobby
Sjanger
Drama
Skuespillere
Anthony Hopkins
Demi Moore
Sharon Stone
Martin Sheen
Heather Graham
Laurence Fishburne
Helen Hunt
Lindsay Lohan
Christian Slater
Elijah Wood
Emilio Estevez
Regi
Emilio Estevez
Manus
Emilio Estevez
Produsent
Edward Bass
Michel Litvak
Holly Wiersma
Foto
Michael Barrett
Musikk
Mark Isham
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 56 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Bold Films
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet med enkelte dokumentariske innslag viser bilder fra krigen i Vietnam og skildringer av sårede mennesker i forbindelse med drapet på Robert Kennedy.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene