Nå eller aldri

Norgespremiere: 11.04.2008
Tillatt for alle
1 t. 37 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Noen ganger trenger du en frist for å sparke i gang livet.

De lever i to verdener, men så vil skjebnen at bilmekanikeren og mangemilliardæren må dele sykehusrom. Der innser de at noen drømmer bør bli virkelige før de kaster inn håndkleet for godt - koste hva det koste vil. Deres livs eventyr er i gang.

For mange år siden, da Carter Chambers var ung og prøvde å definere sine drømmer og planer, banket virkeligheten på døra. Ekteskap, barn, forpliktelser og 46 år som bilmekaniker forandret lista over drømmer til et bittersøtt minne om forspilte sjanser. Den ble bare en mental øvelse for å få tiden til å gå under panseret på en bil.

Businessmilliardæren Edward Cole hadde aldri sett ei liste uten en sluttsum. Han hadde vært for travelt opptatt med å tjene penger og bygge et imperium til å tenke på hva hans innerste behov måtte være.

Så ringe livets alarmklokke høyt og tydelig for Carter og Edward.
De aldrende mennene må dele sykehusrom, og de har mye tid til å tenke på hva som skal skje videre - og hvordan de selv kan påvirke det. De har et behov for å akseptere hvem de er og valgene de har gjort, og et presserende ønske om å bruke tiden de har igjen til å gjøre alt de noensinne har drømt om.

Lista er ikke lenger en mental øvelse, men en dagsorden.
Mot legens anbefalinger og all fornuft skriver de seg ut av sykehuset. De kjenner knapt hverandre, men snart er de på sitt livs reise sammen - til Taj Mahal og Serengeti, til finere restauranter og lyssky tatoveringsbuler, i førersetet på klassiske racerbiler og gamle propellfly - bare med ei liste og lidenskapen for livet som veiviser.

Etter som de føyer til og krysser av punkter på lista mens de tar innover seg en storslått og vakker verden, må de takle vanskelige spørsmål og enda vanskeligere svar. Uten å tenke over det blir de sanne venner. Med humor, innsikt, hjertelag... og en god porsjon fandenivoldskhet.

Rob Reiner
(regi)
Rob Reiner begynte som skuespiller før han stilte seg bak kamera og lagde "rockumentaren" "Hjelp, vi er i popbransjen" (1984). Historien om det selvhøytidelige rockebandet Spinal Tap på comeback-turné i USA har fått kultstatus - ikke minst blant musikere. Reiner har siden gjort varme komedier til sin spesialitet. Mange vil regne "Da han møtte henne" (1989) som høydepunktet. Andre kjente produksjoner fra Reiners hånd er "Misery" (1990), "Et spørsmål om ære" (1992, Oscar-nominert for Beste film), "Den amerikanske presidenten" (1995) og "Ghosts of Mississippi" (1996). Han har også fortsatt som skuespiller, både i egne og andres filmer.

Jack Nicholson
(Edward Cole)
Jack Nicholson er en av de store skuespillerne i nyere tid. Han har vunnet tre Oscar-priser, for "Gjøkeredet" (1975), "Tid for ømhet" (1983) og "Livets lyse side" (1997). Han er i tillegg nominert ni ganger, for "Easy Rider" (1969), "Five Easy Pieces" (1970), "Siste tjeneste" (1973), "Chinatown" (1974), "Reds" (1981), "Prizzis ære" (1985), "Jerngress" (1987), "Et spørsmål om ære" (1992) og "Hva angår Schmidt" (2002).
Nicholson debuterte i 1958 med "The Cry Baby Killer". 60-tallet var preget av skrekk- og motorsykkefilmer, og på tampen av tiåret kom gjennombrudet i "Easy Rider". Han har også forsøkt seg som regissør, blant annet med "Chinatown"-oppfølgeren "I skyggen av Chinatown" (1990).

Morgan Freeman
(Carter Chambers)
Morgan Freeman kunne for få år siden motta sin første Oscar-statuett, for Clint Eastwoods "Million Dollar Baby" (2004). Han har tidligere blitt nominert tre ganger: for "Street Smart" (1987), "Driving Miss Daisy" (1989) og "Frihetens regn" (1994). Blant mange andre filmer har Freeman spilt i "Glory" (1989), "Nådeløse menn" (1992), "Se7en" (1995), "Amistad" (1997), "Deep Impact" (1998), "Nurse Betty" (2000) og "Batman Begins" (2005).

Fakta

Norgespremiere
11.04.2008
Originaltittel
The Bucket List
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Jack Nicholson
Morgan Freeman
Sean Hayes
Beverly Todd
Rob Morrow
Alfonso Freeman
Rowena King
Annton Berry Jr.
Verda Bridges
Destiny Brownridge
Brian Copeland
Ian Anthony Dale
Jennifer Defrancisco
Angela Gardner
Noel Gugliemi
Regi
Rob Reiner
Manus
Justin Zackham
Produsent
Alan Greisman
Craig Zadan
Travis Knox
Rob Reiner
Neil Meron
Frank Capra III
Justin Zackham
Jeffrey Stott
Foto
John Schwartzman
Musikk
Marc Shaiman
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 37 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Storyline Entertainment
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet inneholder ingen skadelige scener, og filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene