Gutten med sykkelen

Norgespremiere: 05.08.2011
11 år
1 t. 27 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En gripende fortelling om 12 år gamle Cyril som er plassert på en institusjon fordi faren ikke ønsker ansvaret for han. Når gutten møter frisøren Samantha blir hun som en mor for han og prøver å bringe ham på rett kjøl. Dardenne-brødrenes nye film ble belønnet med Grand Prix i Cannes. GUTTEN MED SYKKELEN er et drama fullt av håp med fantastiske skuespillerprestasjoner.
De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger med filmene ROSETTA og BARNET. Begge distribuert på kino i Norge av Arthaus. De var tett på å få sin tredje Gullpalme i år, men nestbesteprisen Grand Prix henger også veldig høyt.

Brødrenes mesterskap er at de lager enkle, troverdige og gripende portrett av vanlige mennesker i dagens Europa. Mennesker som må ta avgjørende valg for seg selv og sine omgivelser. De er små drama med stor sprengkraft.

I GUTTEN MED SYKKELEN møter vi Cyril på 12 år. Han er midlertidig plassert på en institusjon. Faren trengte en pause. Og det er ingen tvil om at Cyril er en krevende gutt. Stadig i bevegelse mot fart og (usunn) spenning. Heldigvis støter han sammen med Samantha. Hun blir etter hvert som en mor for gutten og tar ansvar for å bringe ham på rett kjøl.

Terningkast 6 - Filmmagasinet

"Dardenne-brødrene er vår tids mest stabile leverandører av kvalitetsfilm. Som alle deres filmer, er GUTTEN MED SYKKELEN nærmest perfekt" - Sight and Sound

Fakta

Norgespremiere
05.08.2011
Originaltittel
Le gamin au velo
Sjanger
Drama
Skuespillere
Cécile de France
Thomas Doret
Jérémie Renier
Fabrizio Rongione
Egon Di Mateo
Olivier Gourmet
Regi
Jean Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Manus
Jean Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Produsent
Jean Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Denis Freyd
Foto
Alain Marcoen
Nasjonalitet
Belgia
Språk
Fransk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Les Films du Fleuve og Archipel 35
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Flere dramatiske scener gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene