Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet

Norgespremiere: 26.12.2005
11 år
2 t. 22 min.
Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Storslagen eventyrfilm basert på en av de populære bøkene om Narnia!

LEGENDEN OM NARNIA - LØVEN, HEKSA OG KLESSKAPET er et storslagent filmeventyr basert på C. S. Lewis' populære litterære klassiker.
C. S. Lewis' tidløse fortelling følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Der oppdager de et sjarmerende og fredelig land med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper. Men nå hviler det en forbannelse over landet. Den onde, hvite heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet som gjør at det alltid er vinter. Sammen med den edelmodige og mystiske herskeren, løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia i et spektakulært slag som vil frigjøre landet fra Jadis' iskalde forbannelse for alltid.

Filmen er den første regissørjobben for nyzealenderen Andrew Adamson (Oscar-vinneren "Shrek" og "Shrek 2") når det gjelder ikke-animert film. Han har også skrevet filmmanuset sammen med Emmy-prisvinner Anne Peacock og manusforfatterne Christopher Markus og Stephen McFeely. Filmen er produsert av den Oscar-belønte filmskaperen Mark Johnson.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2005
Originaltittel
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Sjanger
Eventyr
Skuespillere
Tilda Swinton
Georgie Henley
Skandar Keynes
Anna Popplewell
William Moseley
James McAvoy
Jim Broadbent
Ray Winstone
Dawn French
James Cosmo
Rupert Everett
Kiran Shah
Liam Neeson
Regi
Andrew Adamson
Manus
Andrew Adamson
Ann Peacock
Christopher Markus
Stephen McFeely
Produsent
Mark Johnson
Philip Steuer
Foto
Donald M. McAlpine
Musikk
Harry Gregson-Williams
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 22 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Walt Disney Pictures
Walden Media
Distribusjon
Buena Vista International
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Legenden om Narnia - Løven heksa og klesskapet er basert på C. S. Lewis kjente fortelling med samme navn. I filmen skildres mange truende situasjoner med forfølgelser, kamphandlinger og skremmende skikkelser. Handlingen foregår i et tydelig eventyrunivers, og filmen får derfor 11-årsgrense.

Få med deg disse filmene