Headshot

Norgespremiere: 09.11.2012
15 år
1 t. 45 min.
Film-Noir / Krim

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

- Du kan glemme fortiden, men fortiden glemmer ikke deg...

En overrraskende og hardtslående film om brutal kriminalitet, korrupte politikere og hevn. Den thailandske thrilleren Headshot er en krim-noir om en mann som forsøker å glemme sin fortid, men hans fortid - og karma - glemmer ikke han.

Dagens Thailand er preget av korrupsjon. Politimannen Tul blir utpresset av en mektig politiker og dømt for en forbrytelse han aldri har begått. Desillusjonert og hevngjerrig blir han rekruttert som leiemorder for en gruppe i Thailands underverden som har som mål å utrydde de som er over loven. En dag blir Tul skutt i hodet mens han er på oppdrag. Etter tre måneder i koma våkner han, da er hans verden snudd opp ned. Bokstavelig talt. Tul begynner å angre på sitt liv som leiemorder, men når han slutter blir rollene reversert - jegeren blir jaktet på.

Den thailandske regissøren Pen-ek Ratanaruang (Ploy, Last Life in the Universe) har laget det han selv kaller en buddhistisk thriller. Opp ned-synet som Tul opplever i filmen kan tolkes som karmaens uunngåelige represalier. Hvordan kan man oppleve frelse i en slik situasjon? Det handler om å godta konsekvensen av ens handlinger: I følge filmskaper Pen-ek er alle mennesker syndere. "Uskyldige eller ei blir vi alle syndere på en eller annen måte. Synd er en naturlig del av vår karma. Og karma gjør oss til den vi er".

Til tross for at Headshot er basert på en roman som ble skrevet for lenge siden, er dens politiske aspekt stadig aktuelt i Thailand, kanskje til og med enda mer aktuelt i dag kan Pen-ek fortelle. "Politikere, militære ledere og rike handelsmenn, med deres velstand, utdannelse og makt, utformer fremdeles lover og lever over dem. Vanlige folk må innfinne seg med det. Korrupsjon er akseptert som norm i Thailands demokratiske samfunn. I stedet for utdannelse, intelligens og menneskelighet, må man ty til skitne triks, trusler, utpressing og våpen for å bygge en egen type demokrati. Ved valgtider kan en leiemorder ha langt et bedre liv enn en lønnsarbeider. Og det ser ikke ut til at det skal endre seg med det første".

Headshot er Thailands bidrag til nominasjonen til Oscar for Beste utenlandske film 2013.

Fakta

Norgespremiere
09.11.2012
Originaltittel
Fon Tok Kuen Fah
Sjanger
Film-Noir
Krim
Skuespillere
Naopachai «Peter» Jayanama
Sirin “Cris” Horwang
Chanokporn “Dream” Sayoungkul
Apisit “Joey Boy” Opasaimlikit
Krerkkiat Punpiputt
Regi
Pen-ek Ratanaruang
Manus
Pen-ek Ratanaruang - basert på en roman av Win Lyovarin
Produsent
Pawas Sawatchaimet
Raymond Phatanavirangoen
Foto
Chankit Chamnivikaipong
Musikk
Vichaya Vatanasapt
Nasjonalitet
Frankrike
Thailand
Originalspråk
Thai
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Local Color Films Co.
Ltd.
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Flere volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene