Istid 4: Kontinenter på avveie

Norgespremiere: 29.06.2012
Tillatt for alle
1 t. 32 min.
Animasjon / Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Scrats jakt på den forbannede eikenøtta får kontinentale følger for Manny, Diego og Sid!

Scrats elleville jakt på den forbannede eikenøtta, som han har jaktet på siden tidenes morgen, får verdensomspennende konsekvenser i Istid 4: Kontinenter på avveie. Kontinentene deler seg!

Disse voldsomme kontinentale omveltningene sender Manny, Diego og Sid på sitt mest spennende eventyr noensinne.

I det kontinentene deler seg kommer de tre vennene bort fra resten av flokken, og med Sids bestemor på slep støter de borti en flokk brokete pirater som gjør alt for å forhindre at Manny, Diego og Sid kommer hjem igjen...


Mammuten MANNY (Otto Jespersen) er oppgitt over at både verden rundt ham og familien er i konstant forandring for han. Fersken (Heidi Ruud Ellingsen) er ikke lenger en baby, men en trassig tenåring. Like egenrådig som sin mor og sta som sin far. Mannys tendens til å være overbeskyttende fører til en fryktelig krangel mellom far og datter rett før verden deler seg og Manny blir skilt fra familie og flokk. Nå sverger han å kjempe seg tilbake til familien og bli venner med Fersken igjen. Og tross i alle farer han må møte er Manny fremdeles vår kraftfulle helt fra Istid 3 - ingenting skal få stoppet ham!


Dovendyret SID (Dagfinn Lyngbø) er opprømt når slektningene hans endelig kommer på besøk - tilsynelatende glad for å se ham igjen. Men, de forsvinner like fort som de kom og "glemmer" å ta med seg den krakilske bestemora. BESTA (Gisken Armand) blir feid ut på havet sammen med trioen og gjør Sids kamp for å overleve uendelig mye vanskeligere, kravstor som hun er.


DIEGO (Sven Nordin), sabeltanntigeren, er på hugget og klar til å hjelpe Manny med det forestående eventyret. Vel ute på havet møter Diego hunsabeltann-tigeren SHIRA (Ine Jansen) og han oppdager en ny, underlig følelse - forelskelse. Diego inviterer Shira til å være med i flokken, men hun vil ikke forlate livet som pirat og han tvinges til å forlate henne. Spørsmålet er om han ikke har begått sitt livs største feil?


Ellie(Linn Skåber) blir nødt til å ta sin manns plass som leder og hjelpe alle å finne trygg grunn når Manny, Diego og Sid skilles fra flokken. I tillegg er hun nå alenemor. Ellie husker hvordan det var å være tenåring og forstår datterens første forelskelse. Men, hun må minne Fersken på at hun ikke trenger å forandre seg for å bli akseptert. Hun må være stolt over å være halvt pungrotte!


Kaptein Gøtt (Paul-Ottar Haga), en prehistorisk orangutang, er en diger og brutal pirat som utnytter situasjonen til å bli Havets Hersker. Om han svinger seg i riggen eller leder sine sjørøvere i angrep elsker Gøtt piratlivet over alt annet - hva er bedre enn å kunne ta det man vil når man vil. Men, når Manny og gutta stjeler skipet og skattene hans kjenner hans vrede ingen grenser. Han vil ha hevn!

 

 

Fakta

Norgespremiere
29.06.2012
Originaltittel
Ice Age: Continental Drift
Sjanger
Animasjon
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Otto Jespersen (Manny)
Dagfinn Lyngbø (Sid)
Sven Nordin (Diego)
Linn Skåber
Jan Gunnar Røise (Chrash)
Espen Sandvik (Eddie)
Espen Sandvik (Eddie)
Gisken Armand (Besta)
Heidi Ruud Ellingsen (Fersken)
Paul-Ottar Haga (Kaptein Gøtt)
Ine Jansen (Shira)
Regi
Steve Martino
Mike Thurmeier
Manus
Jason Fuchs
Michael Berg
Mike Reiss
Produsent
Lori Forte
Musikk
John Powell
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Blue Sky Studios
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen inneholder enkelte dramatiske sekvenser. Til tross for dette antas filmen ikke å være skadelige for barn under syv år da disse scenene er relativt kortvarige, og filmen som helhet har en lett og humoristisk grunntone.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene