Ekstremt høyt & utrolig nært

Norgespremiere: 20.04.2012
11 år
2 t. 9 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Drama med Tom Hanks fra regissøren av The Hours, The Reader og Billy Elliot. En film om gutten som dykker ned i mysteriet rundt sin far, som omkom under angrepet på World Trade Center 11. september 2001.
Ekstremt høyt &sutrolig nært bygger på den populære bestselgerboka av Jonathan Safran med samme navn. Historien tar utgangspunkt i opplevelsene til den 11-årige New York-gutten Oskar Schell. Oskar kommer over en nøkkel tilhørende sin avdøde far, og bestemmer seg for å finne låsen den hører til, uansett hvor den måtte befinne seg.

Jakten på nøkkelen som kan åpne døra til sannheten for gutten, fører ham gjennom New Yorks fem bydeler. På veien møter han mennesker som på ulike vis har overlevd tøffe utfordringer i sine liv. Oskar Schell får vite mer om både sin far (Tom Hanks) som han savner så sterkt, og sin mor (Sandra Bullock) som lenge har vært så fjern. Også den støyende, farlige og forvirrende verdenen rundt ham viser seg frem fra helt nye sider.

Ekstremt høyt &sutrolig nært er regissert av britiske Stephen Daldry, som tidligere har vunnet internasjonale priser med filmer som Billy Elliot (2000), The Hours (2002) og The Reader (2009) som blant annet ble Oscar-nominert for beste film og regi.

Fakta

Norgespremiere
20.04.2012
Originaltittel
Extremely Loud & Incredibly Close
Sjanger
Drama
Skuespillere
Tom Hanks
Sandra Bullock
Viola Davis
John Goodman
Max von Sydow
Jeffrey Wright
Thomas Horn
Adrian Martinez
Regi
Stephen Daldry
Manus
Eric Roth
Produsent
Scott Rudin
Foto
Chris Menges
Musikk
Nico Muhly
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 9 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Gjennomgående urovekkende stemning og enkelte opprivende scener gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene