Game of thrones - sesong 1

Syv adelsfamilier kjemper om makten i det mytiske landet Westeros. "Game of Thrones" er en HBOs-serie er fylt av intrige på både det seksuelle og politiske plan, som har blitt kalt Sopranos i middelalderen. Et karakterdrama i et fantasy-univers, ispedd en dasj såpeopera.

Tittelen "Game of Thrones" er hentet fra første bok i fantasy-boksereien "A Song of Ice and Fire", skrevet av George R.R. Martin, hvor historien blir fortalt fra synsvinkelen til de ulike karakterene.

Handlingen finner sted i en evetyrlig verden som tydelig er inspirert av middelalderen generelt og Rosekrigene spesielt. I motsetning til vår verden, er ikke sommer eller vinter sesongbetont, men kan vare i årevis. I tillegg eksisterer magi og overnaturlige skapninger.

Mesteparten av handlingen finner sted på kontinentet Westeros. For mange hundre år siden bestod Westeros av syv uavhengige kongedømmer, som nå er samlet under èn trone og styres fra hovedstaden Kings Landing. På tronen sitter Kong Robert Baratheon, etter å ha avtronet den tidligere kongen Aerys Targaryen. På sine sider har han Dronning Cersei Lannister og sin Høyre Hånd. Boken starter med at Robert besøker sin gamle slagkamerat Eddard Stark i Winterfell, med hensikten å la Eddard fylle in plassen til den nylig avdøde Høyre Hånden hans Jon Arryn. Eddard misliker tilbudet men velger å godta og bli med til Kings Landet for å assistere han i rådet og representere han da han er utilgjengelig.

Samtidig, oppstår en potensiell trussel på et annet østlig kontinent. Den avsatte kongen Aerys var i en slekt som påsto å ha drageblod i årene, og giftet derfor søster med bror for å ikke blande sitt edle blod med alminnelige mennesker. Etter at han og hans sønn Rhaegar ble drept i avsettelsen ble hans to resterende barn, Viserys og Daenerys, nødt til å flykte i eksil. Den nå voksne Viserys ønsker hevn over alle som forrådte hans familie, og gifter bort sin tretten år gamle søster til krigshøvdingen Khal Drogo av det nomadiske hestefolket Dothraki, mot løfte om militær støtte for å invadere Westeros.

Langt mot nord i Westeros ligger Castle Black, hovedtårnet langs den store Ismuren som beskytter menneskeneheten mot de legendariske The Others, en fremmed rase som nesten ødela hele verden for tusenvis av år siden. Selv om ingen siden har sett The Others, er Ismuren bemannet av et brorskap kalt The Nigts Watch som holder evig vakt. I tillegg til undertoner av opprør og krig i Westeros, en hevnlysten "Drage" i de østlige kontinentene ulmer også en overnaturlig fare nord bak den gigantiske Ismuren.

(kilde: wikipedia)

Fakta

Originaltittel
Game of thrones: season 1
Sjanger
DRAMA, TV-SERIE
Skuespillere
Sean Bean
Amrita Acharia
Nikolaj Coster-Waldau
Emilia Clarke
Aidan Gillen
Charles Dance
Isaac Hempstead-Wright
John Bradley
Ron Donachie
Michelle Fairley
Bran Stark
Kit Harington
Aidan Gillen
Regi
Brian Kirk
Daniel Minahan
Alan Taylor
Timothy Van Patten
Manus
David Benioff
George R.R. Martin
D.B. Weiss
Produsent
Guymon Casady
George R.R. Martin
D.B. Weiss
Jim Duggan
Frank Doelger
Carolyn Strauss
David Benioff
Greg Spence
Ralph Vicinanza
Vince Gerardis
Jonathan Brytus
Christopher Newman
Mark Huffam
Foto
Matthew Jensen
Marco Pontecorvo
Alik Sakharov
Musikk
Ramin Djawadi
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
2011

Trailere og klipp

Bilder