Tina & Bettina - The Movie

Norgespremiere: 07.09.2012
11 år
1 t. 21 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I Vest-Europa, på Skandinavias vestkant, i Oslos vestlige strøk, ligger det beste sted på jorden - Smestad. Her bor Tina og Bettina, de mest populære tenåringsjentene på hele ungdomsskolen. Med et ungdomsliv bestående av blogging, gutter og fester går alt på skinner for de to jentene, helt til de står ovenfor et voldsomt problem. Innvandring.

 

 

En ny elev vandrer nemlig inn på Smestad ungdomsskole og tar seg til rette - og det uten å be om lov av Tina og Bettina. Hennes navn er Synnøve Risnes, og hun blir raskt den mest populære jenta på hele skolen. Når så den nye jenta planlegger fest samme dag som Tina og Bettina har sin årlige Halloweenparty kastes alle regler til side og vennskapet settes på prøve.

Som leder av elevrådet, festkomiteen, tillitsmannsordningen og moteutvalget tar Tina alle midler i bruk for å stoppe den nye jenta. Smestadveien blir delt i to av en hvitmalt grense. På den ene siden - på Smestad Øst - holder Synnøve sin fest, mens Tina og Bettina har sin på den riktige siden. På Smestad Vest. Livet i klasse 10B på Smestad Ungdomsskole eskalerer raskt til blodig alvor der sosial status, identitet og livslange vennskap står på spill.

Fakta

Norgespremiere
07.09.2012
Originaltittel
Tina & Bettina - The Movie
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Odd-Magnus Williamson
Henrik Thodesen
Triana Iglesias
Else Kåss Furuseth
Ingar Helge Gimle
Trine Wiggen
Nils Jørgen Kaalstad
Mari Maurstad
Bjørn Gustavsson
Regi
Simen Alsvik
Manus
Espen Enger
Produsent
Tappeluft Pictures v/ Kjetil Omberg og Terje Strømstad i samarbeid med Jørgen Storm Rosenberg
Foto
Johan-Fredrik Bødtker
Musikk
Stein Johan Grieg Halvorsen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 21 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Tappeluft Pictures
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne komedien foregår i en parodisk ramme som er vanskelig tilgjengelig for 7-åringer. Filmens dialog og mobbetematikk kan derfor virke forvirrende på denne aldersgruppen.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene