Martha Marcy May Marlene

Norgespremiere: 09.03.2012
15 år
1 t. 42 min.
Drama / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En prisvinnende thriller om Martha, en ung kvinne på flukt fra en sekt og dens karismatiske leder.

MARTHA MARCY MAY MARLENE er en prisvinnende psykologisk thriller som har vunnet både publikum og kritikernes gunst ved filmfestivalene i Sundance og Cannes. Det nye stjerneskuddet Elizabeth Olsen spiller hovedrollen som Martha, en ung kvinne som prøver å få livet sitt på rett kjøl igjen etter å ha flyktet fra en sekt og dens karismatiske leder, glimrende spilt av Oscar-nominerte John Hawkes fra Winter's Bone.
Tidlig en morgen ringer Martha til søsteren sin fra en telefonkiosk. Hun har rømt fra et kultlignende kollektiv i Catskillsfjellene utenfor New York, hvor hun i to år har levd under navnet Marcy May. Søsteren oppfatter at Martha har forandret seg - hun er rolig på utsiden, men preget av en konstant engstelse, og har fått et i overkant komfortabelt forhold til nakenhet. Gjennom en sømløs flyt mellom fortid og nåtid avdekkes Marthas gåtefulle historie, idet hun prøver å få orden på tankene og seg selv.

Sean Durkins kritikerroste debutfilm var årets store overraskelse på Sundance-festivalen. Elizabeth Olsen - lillesøsteren til tvillingene - forbløffer med sitt subtile spill, og klarer å få frem uroligheten i Marthas psyke. Filmen er behersket og tilbakeholden, forsterket av et mykt og nydelig foto, men samtidig preges man som tilskuer av en intens og eskalerende uro som henger fast i en lenge etter at man forlatt kinosalen.

Fakta

Norgespremiere
09.03.2012
Originaltittel
Martha Marcy May Marlene
Sjanger
Drama
Spenning
Skuespillere
Elizabeth Olsen
Sarah Paulson
John Hawkes
Hugh Dancy
Brady Corbet
Christopher Abbott
Michael Chmiel
Maria Dizzia
Julia Garner
Louisa Krause
Diana Masi
Allen McCullough
Adam David Thompson
Regi
Sean Durkin
Manus
Sean Durkin
Produsent
Ted Hope
Antonio Campos
Patrick Cunningham
Chris Maybach
Josh Mond
Foto
Jody Lee Lipes
Musikk
Daniel Bensi
Saunder Jurriaans
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 42 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Borderline Film
This Is That
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen har en forstyrrende tematikk og stemning. Den skildrer også flere overgrep og et drap. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene