Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

Norgespremiere: 12.10.2001
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvordan kan vi vel unngå å like Amelie? Hun vil jo det beste for alle rundt seg. Riktignok forsøker hun å forandre på livene til mange av de hun møter, slett ikke uten en viss manipulasjon, men hensikten er alltid at de skal få det bedre - at de rett og slett fortjener et bedre liv. Amelie leder oss inn i en fabelaktig romanse med fransk vri. Og vi liker det.
Selv vokste hun opp med en far som aldri klemte henne, og hvor hans månedlige legesjekker av henne var den eneste formen for berøring hun opplevde. Derfor banket hjertet hennes ekstra hardt, noe faren mistolket som hjertefeil, og mente at det var best hun ikke begynte på skolen. Hennes nevrotiske mor skulle ta seg av undervisningen. Men etter et besøk i Notre Dame rammes moren av en fallende kanadisk selvmordsturist, og gjør Amelies far til enkemann. Og ennå er vi bare så vidt kommet til fortekstene...

I "Den fabelaktige Amelie fra Montmartre" tør regissøren av "Delikatessen", "De fortapte barnas by" og "Alien 4 - Oppstandelsen" å gå helt nye veier. Vi kjenner igjen mye av humoren og det visuelle mangfoldet fra "Delikatessen", men denne nye filmen er mye lysere og har tilsynelatende et mer romantisk syn på tilværelsen. Samtidig er den udiskutabelt svært underholdende.

"Den fabelaktige Amelie fra Montmartre" er en romantisk komedie med fransk vri, en filmatisk fabel som fascinerer alle som ser den.

FABELAKTIG er nøkkelordet når denne nye filmen omtales. Allerede har over 7,8 millioner fått med seg filmen på franske kinoer, og nå venter resten av verden. Det er lekent, morsomt, oppfinnsomt og både fabel-aktig og fabelaktig.

Fakta

Norgespremiere
12.10.2001
Originaltittel
Le fabuleux destin d'Amelie Poulin
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Audrey Tautou
Mathieu Kassovitz
Rufus
Yolande Moreau
Artus Penguern
Lorella Cravotta
Claire Maurier
Dominique Pinon
Isabelle Nanty
Serge Merlin
Jamel Debbouze
Urbain Cancellier
Regi
Jean-Pierre Jeunet
Manus
Jen-Pierre Jeunet og Guillaume Laurant
Produsent
Caludie Ossard
Foto
Bruno Delbonnel
Musikk
Yann Tiersen
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Fransk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
Victoires Pord.
Tapioca Films
France 3 Cinema m.
Distribusjon
Europafilm

Få med deg disse filmene