The Eagle

Norgespremiere: 15.04.2011
15 år
1 t. 53 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I det andre århundre møter vi to menn - herre og slave - som drister seg bortenfor den kjente verden på en farlig og besettende søken som vil utfordre alt de kjenner. Det vil handle om lojalitet kontra forræderi, vennskap og hat, svikefullhet og heltemot.
Vi befinner oss i år 140 e. Kr. Det romerske imperiet strekker seg helt til de britiske øyer - men grepet om de okkuperte områdene er ikke komplett. De opprørske stammene i Caledonia (dagens Skottland) holder stand i de fjerne nordområdene. Markus Aquila ankommer Britannia, innstilt på å gjenopprette familienavnet etter sin far, Flavius Aquila. 20 år tidligere ledet Flavius Roms 5000 mann sterke niende legion, og marsjerte nord til Caledonia med legionens gullemblem, en stolt ørn. Men soldatene kom aldri tilbake. Legionen og ørnen ble simpelthen borte i skodden. I raseri over tapet av styrkene beordret den romerske keiseren Hadrian at det ble reist en mur for å isolere territoriet, og Hadrians mur ble således Romerrikets nordligste utpost - slutten på den kjente verden.

Markus er innstilt på å være en dyktig soldat, og med kommandoen over et lite fort i sørvest, leder han troppene sine med stor suksess under en beleiring. Lovprist av Rom for sitt mot, men dimittert på grunn av store skader, leges en demoralisert Markus sakte i sin onkel Aquilas villa. Når Markus impulsivt skåner en ung brites liv under en gladiatorkamp, kjøper onkelen briten Esca og skjenker ham til Markus som slave. Selv om Esca er full av forakt for alt som er romersk, sverger han å tjene mannen som har reddet livet hans.

Markus hører rykter om at ørnen etter niende legion er blitt observert i et stammetempel langt mot nord og begir seg over Hadrians mur med Esca på slep. Men det kaledonske høyfjellet er en stor og nådeløs villmark, og Markus må stole på Escas dyktighet for å komme helskinnet gjennom området. Når de møter den tidligere romerske soldaten Guern innser Markus at mysteriet rundt farens forsvinning kanskje er knyttet til hemmeligheten bak hans egen slaves identitet og lojalitet - en hemmelighet som blir mer og mer presserende når de kommer ansikt til ansikt med de fryktinngytende stammene, ledet av en grusom prins.

Fakta

Norgespremiere
15.04.2011
Originaltittel
The Eagle (aka The Eagle of the Ninth)
Sjanger
Drama
Skuespillere
Channing Tatum
Mark Strong
Jamie Bell
Donald Sutherland
Douglas Henshall
Denis O'Hare
Regi
Kevin Macdonald
Manus
Rosemary Sutcliff
Jeremy Brock
Produsent
Duncan Kenworthy
Caroline Hewitt
Foto
Anthony Dodd Mantle
Musikk
Atli Orvarsson
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Duncan Kenworthy
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Store mengder brutale kampscener gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene