Blind

Norgespremiere: 28.02.2014
15 år
1 t. 37 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Morsomt og uforutsigbart norsk drama

Etter at Ingrid mistet synet i voksen alder, vil hun ikke lenger bevege seg ut av leiligheten. Hun føler at mannen hennes er der på dagtid, at han har sneket seg inn og observerer henne i det skjulte. Ingrid erindrer fortsatt hvordan verden rundt henne ser ut, men minnene blir svakere og svakere og kanskje er hun i ferd med å miste fullstendig grep om virkeligheten?

BLIND er et morsomt og uforutsigbart drama om hvordan våre innerste fantasier og lengsler preger vår opplevelse av verden utenfor.

BLIND og regissør/manusforfatter Eskil Vogt vant World Cinema Dramatic Screenwriting Award på filmfestivalen i Sundance i januar og under filmfestivalen i Berlin i februar vant han den europeiske distribusjonsprisen Label Europa Cinemas.

Om regissøren
Regissør Eskil Vogt er regiutdannet fra en av Europas mest prestisjefulle filmskoler: La Fémis i Paris. Han har regissert flere prisvinnende kortfilmer som blant annet har vært nominert til European Film Award, vunnet Terje Vigen-prisen i Kortfilmfestivalen i Grimstad og hovedprisen på Premiers Plans-festivalen i Angers i Frankrike. Vogt har også hatt stor suksess som manusforfatter og hans tette samarbeid med Joachim Trier er regnet som avgjørende for både 'Reprise' (2006) og 'Oslo, 31. Augus't (2011). Joachim Trier er for øvrig involvert i 'Blind' som assosiert produsent og mentor for filmen.

Om produsenten
Motlys har det siste året stått bak filmer som 'Oslo, 31. august', 'Få meg på for faen', og 'Kompani Orheim'. De tar nå samarbeidet med Eskil Vogt et skritt videre fra manusforfatter på 'Oslo, 31. august' til at han debuterer som regissør.

Fakta

Norgespremiere
28.02.2014
Originaltittel
Blind
Sjanger
Drama
Skuespillere
Ellen Dorrit Petersen
Henrik Rafaelsen
Vera Vitali
Marius Kolbenstvedt
Regi
Eskil Vogt
Manus
Eskil Vogt
Produsent
Hans-Jørgen Osnes
Sigve Endresen
Foto
Thomas Varias
Thimios Bakatakis
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 37 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Motlys AS
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Enkelte eksplisitte seksuelle skildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene