1001 gram

Norgespremiere: 26.09.2014
Tillatt for alle
1 t. 31 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bent Hamer er tilbake i særegen, kjent og elsket stil!

Vitenskapskvinnen Marie er i slutten av trettiårene og arbeider sammen med sin far i masseavdelingen hos det norske Justervesenet. Kjærlighetslivet hennes skranter i et barnløst samboerforhold. Marie får i oppdrag å reise til Paris for å kontrollveie vår nasjonale kilo.

I Paris møtes delegater fra hele verden på et seminar om kiloens framtid, og blant dem franske Pi. Sammen finner Marie og Pi ut at de gamle kroppsmålene som fot, tomme og favn fortsatt har gyldighet, og det oppstår gryende kjærlighet. Hos Marie vekkes samtidig mange spørsmål: Hvor mye veier egentlig en kilo? Hvor mye veier et liv, Maries liv? Til slutt er det hennes egen målestokk for skuffelser, sorg og ikke minst kjærlighet som kommer til syne på vektskålen.


Regissør, produsent og manusforfatter
Bent Hamer har regissert, produsert og skrevet manus for en rekke filmer, blant dem Eggs, Salmer fra kjøkkenet og O'Horten. Hans lett absurde og særegne univers har gitt ham et begeistret publikum i inn- og utland. Hamers første langfilm, Eggs fra 1995, vant pris for beste nykommer på Cannes filmfestival og kritikerprisen på Toronto filmfestival i 1995. O'Horten fra 2007 ble vist i Un Certain Regard-programmet i Cannes og solgt til en rekke land, mens Hjem til jul fra 2010 mottok juryens pris for beste manus ved San Sebastian Film Festival i Spania.
Konsulentens uttalelse

- Bent Hamer er et av våre sterkeste og mest særegne regi-navn, også utenfor Norge. 1001 gram er et prosjekt i beste Hamer-ånd, og bør ha potensial til å bringe ham ytterligere videre som regissør og kreativ kraft. Det er grunn til å ha forventning om en både sår, vemodig, men også livsbejaende fortelling, denne gang med en kvinnelig hovedkarakter, sier langfilmkonsulent Einar Egeland.

 

Kontaktinformasjon

Jarle Namtvedt
Norsk Filmdistribusjon
Telefon: 23 35 82 15/990 95 414
E-post: jarle.namtvedt@norskfilmdistribusjon.no

 

Fakta

Norgespremiere
26.09.2014
Originaltittel
1001 gram
Sjanger
Drama
Skuespillere
Ane Dahl Torp
Laurent Stocker
Stein Winge
Hildegun Riise
Per Christian Ellefsen
Regi
Bent Hamer
Manus
Bent Hamer
Produsent
Bent Hamer
Foto
John Christian Rosenlund
Musikk
Kaada
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Nor/Fra
Lengde
1 t. 31 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
BulBul Film AS
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene