Another Year

Norgespremiere: 14.01.2011
Tillatt for alle
2 t. 10 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Komedien og dramaet fra den britiske mesterregissøren Mike Leigh har fått terningkast 6 av et stort antall norske aviser i tillegg til Gledesspreder-prisen ved filmfestivalen i Haugesund.
Another Year er et nytt mesterverk fra regissør Mike Leigh.

Vi følger fire årstider i livene til det middelaldrende ekteparet Tom and Gerri (Jim Broadbent og Ruth Sheen), deres 30-årige ungkarssønn Joe og Gerris single kollega Mary (Lesley Manville). En samling møter og små begivenheter viser Leighs evne til å forvandle det hverdagslige livet til noe meningsfylt. Another Year er en sterk men allikevel var film om familie, vennskap og aldring, som balanserer humor og melankoli. En av årets, eller hvilket som helst års, beste filmer, i følge det kjente, britiske filmmagasinet Empire.

Britiske Mike Leigh (f. 1943) har jobbet med film og teater i en årrekke, og ble adlet i 1993 for sitt arbeid. Han har blant annet laget Naked (1993), Secrets &sLies (1996), Topsy-Turvy (1999), Vera Drake (2004) og Happy-Go-Lucky (2008). Han har blitt nominert til Oscar seks ganger som regissør og manusforfatter.

Fakta

Norgespremiere
14.01.2011
Originaltittel
Another Year
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Jim Broadbent
Lesley Manville
Ruth Sheen
Imelda Staunton
Oliver Maltman
Regi
Mike Leigh
Manus
Mike Leigh
Produsent
Georgina Lowe
Foto
Dick Pope
Musikk
Gary Yershon
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Film4
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene